Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osm stovek lidí v Brně demonstrovalo proti povinnému očkování

Asi osm stovek lidí se dnes odpoledne sešlo na demonstraci proti povinnému očkování a vládním opatřením proti šíření koronaviru na piazzetě Janáčkova divadla v Brně. Shromáždění s následným pochodem centrem Brna pořádalo hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Hodinová demonstrace u divadla i následný hodinový pochod Brnem se obešel bez incidentů.

„S pořadateli jsme řešili vhodné místo pro shromáždění. Vzhledem k tomu, že na všech náměstích jsou v současnosti stánky, zvolili jsme právě piazzetu. Dohodnutá cesta pochodu přes Rašínovu a Masarykovu ulici, poté ulicí Josefskou a po Rooseveltově zpět k Janáčkovi divadlu byla dodržena," řekl tajemník městské části Brno-střed Petr Štika.

Demonstrace začala ve 13:00 na piazzetě před Janáčkovým divadlem, kde ke shromážděným lidem promluvili mimo jiné právník bývalý poslanec ČSSD Zdeněk Koudelka, bývalý poslanec Lubomír Volný nebo předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas. Kritizovali mimo jiné diskutovanou možnost povinného očkování proti covidu-19 i to, že lidé musí na řadě míst prokazovat, že jsou očkovaní nebo v posledním půlroce prodělali covid.

Po hodině se shromáždění vydalo na pochod domluvenou trasou, což provázelo bubnování a skandování na kolemjdoucí, aby se k pochodu přidali. V 15:00 zástup dorazil zpět k Janáčkovu divadlu, kde lidé zazpívali státní hymnu a začali se rozcházet. Akce se obešla bez incidentů.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Otevřeme Česko - Chcípl PES

Štítky ČR, demonstrace, koronavirus, Chcípl PES, očkování, Brno, Janáčkovo divadlo, Hnutí PES, Česko, Zdeněk Koudelka, Lubomír Volný, ČSSD, Tomáš Vandas, Dělnická strana sociální spravedlnosti, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Hochman

Dva uražení a jeden nepochopený - tak to je spolek!

Neděle, 19. prosince 2021, 10:39Odpovědět

Helena Kadlečíková

Proč Brněnská Drbna pouze zkopírovala text článku na Novinky.cz? Jste Brněnská Drbna a v Brně jste dnes nebyli?

Sobota, 18. prosince 2021, 18:49Odpovědět

Osm stovek lidí v Brně demonstrovalo proti povinnému očkování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.