Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sníh uvěznil sanitku na Brněnsku na výjezdu u pacienta. Pomohl až traktor

Včerejší den na Brněnsku provázelo husté sněžení, kvůli kterému se zhoršila viditelnost i sjízdnost silnic. Změna počasí překvapila také jednu ze sanitek jihomoravských záchranářů, jež po příjezdu k pacientovi uvízla ve sněhu a řidiči se s ní nedařilo odjet.

Za hustého sněžení vyjela včera posádka záchranářů k pacientovi do Hlíny na Brněnsku. Muže, u kterého se objevilo podezření na cévní mozkovou příhodu, zdravotníci sice ošetřili, převoz do nemocnice se ale zkomplikoval. Jak se ukázalo, čerstvě napadaný sníh sanitní vůz zcela uvěznil. 

„Našich potíží si všiml soused pacienta, shodou okolností se jednalo o profesionálního hasiče, pana Kamila Uje, který působí na stanici na brněnské přehradě. Hned začal lopatou odstraňovat sníh a snažil se vozidlo vyprostit,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Ani přes velkou snahu se ale hasiči nepodařilo sanitku ze sněhové závěje uvolnit, a tak přivolal na pomoc svého známého. Ten na místo přijel s traktorem s radlicí. „Trvalo to celé bezmála čtyřicet minut a nakonec nás oba pánové společnými silami vysvobodili a naše posádka mohla pokračovat v jízdě. Našim zachráncům posíláme velký dík,“ řekla k případu Bothová.


Vyprošťování sanitního vozu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, zdravotníci, sníh, kalamita, pacient, Brněnsko, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh uvěznil sanitku na Brněnsku na výjezdu u pacienta. Pomohl až traktor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.