Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno za desítky milionů korun zrekonstruuje budovu kina a divadla

Budova na Jakubském náměstí v Brně, do níž momentálně lákají na umělecký a filmový program Univerzitní kino Scala a Divadlo Bolka Polívky, se dočká rekonstrukce. Investiční záměr na modernizaci desítky let neopravovaného objektu schválili tento týden brněnští radní.

Provozní budova divadla a kina neprošla výraznou stavební změnou od sedmdesátých let minulého století. Právě to by se mělo změnit v následujících letech, kdy město Brno na rekonstrukci a modernizaci objektu vymezí přes 85 milionů korun. Proměna, kerá zasáhne obě místa brněnské kultury, by měla být hotová do roku 2026.

„Současní uživatelé budovy chtějí své provozy vylepšit či upravit, což za aktuálního stavu lze jen obtížně. Investice do zlepšení stavebně technického stavu budovy a modernizace provozů je tedy více než nutná,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS) s tím, že si stavební úpravy vyžádají uzavření celé budovy.

Investice počítá s odstraněním nedostatků, jež v současné době narušují statiku objektu. Při stavbě dojde ke statickému zajištění prostor a podlah. Návštěvníci Univerzitního kina Scala a Divadla Bolka Polívky nejvíce ocení modernizaci interiérů, novou izolaci stropu, zvednutí hlediště v divadle či nové jevištní technologie.

Kvůli špatnému stavu se na historické budově objevili dělníci již před několika lety, kdy se stala nevyhnutelnou oprava střechy. Divadlo Bolka Polívky sídlí v objektu na Jakubského náměstí 5 již od roku 1993. Kino, které má v objektu své místo od roku 1929, provozuje posledních osm let brněnská Masarykova univerzita.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky divadlo bolka polívky, kino scala, oprava, rekonstrukce, divadlo, Brno, kino, Bolek Polívka, Scala, Markéta Vaňková, ODS, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno za desítky milionů korun zrekonstruuje budovu kina a divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.