Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské koupaliště Riviéra čekají další opravy. Rekonstrukce zasáhne hlavní budovu

Návštěvníci brněnského koupaliště Riviéra se mohou těšit na novou podobu hlavní budovy sportovního areálu. Opravou, kterou schválili brněnští radní, se rozšíří kapacita sociálního zázemí a objekt bude nově možné využívat po celý rok.

Opravy na koupališti Riviéra, které především v letních měsících láká návštěvníky do brněnských Pisárek, zasáhnou hlavní budovu, jejíž plocha a vybavení se přizpůsobí čtyřtisícové kapacitě návštěvníků. Ze současných 2 406 metrů čtverečních se objekt dispozičně rozšíří na 4 380 metrů čtverečních a nabídne více gastro provozů. 

Hlavní budova bude zcela bezbariérová. „Počítáme až se čtyřmi samostatnými gastro provozy na ploše 500 metrů čterečních a na dalších 900 metrů čtverečních bude nový saunový svět. V budově nebude chybět ani dětská herna, prostor pro maminky s dětmi nebo variabilní víceúčelové sály," řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Rekonstrukce navýší kapacitu hygienického zázemí, v objektu vzniknou také kanceláře určené pro zaměstnance sportovního areálu i případné nájemce. S opravami by se podle radních mohlo začít roku 2023. „Navýšení kapacit sociálního zázemí je však nutné vyřešit už pro letní sezónu 2022, proto další toalety, převlékárny, sprchy nebo občerstvení dočasně vyřešíme pomocí mobilních staveb,“ vysvětlil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Areál koupaliště provozuje městská společnost STAREZ-SPORT, jež zajistí zpracování kompletní projektové dokumentace rekonstrukce hlavní budovy. Riviéra prošla markantní změnou již před třemi lety, kdy došlo k opravám bazénů i jejich okolí. V areálu přibyl nový tobogán, skluzavka i lezecká stěna.

.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Brna

Štítky riviéra, koupaliště, sport, rekonstrukce, oprava, metr čtvereční, KDU-ČSL, Petr Hladík, Jaroslav Suchý, Pisárky, sportovní areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské koupaliště Riviéra čekají další opravy. Rekonstrukce zasáhne hlavní budovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.