Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Brno má hotový upravený návrh územního plánu. Chystá se veřejné projednání

Máme hotovo, hlásí brněnský magistrát, který zveřejnil upravenou verzi nového územního plánu. Dokument, jenž je klíčový pro rozvoj města, nyní bude možné měsíc připomínkovat. V plánu je rovněž veřejné projednání, které se uskuteční na výstavišti.

Brněnský magistrát zveřejnil upravený návrh nového územního plánu města dnes. Připomínkovat jej bude možné až do 14. prosince. Pořizovatel se zpracovatelem zároveň připravují druhé opakované veřejné projednání.

Upravený návrh nového územního plánu je k dispozici v listinné i v elektronické podobě. Podotýkám, že bude možné dokument připomínkovat pouze v rozsahu provedených podstatných úprav. Co se týče opakovaného veřejného projednání, to se uskuteční v úterý 7. prosince na brněnském výstavišti,“ popsal brněnský radní pro oblast územního plánování Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Očekává se, že nad aktualizovaným dokumentem, který připravuje Kancelář architekta města Brna, se povede vyhrocená debata. Naposledy například výrazný povyk způsobil záměr na vybudování městské nemocnice v parku na Kraví hoře. Nyní na radnici doufají, že se plán podaří schválit co nejdříve. Brno totiž nový územní plán nutně potřebuje k tomu, aby se mohlo rozvíjet. Současný pochází z roku 1994 a je nejstarším v České republice. I přes mnohé změny není možné bez nového dokumentu například přestavět staré průmyslové areály pro současné potřeby, především pro bytovou výstavbu. 

Upravený návrh nového územního plánu je v listinné podobě k dispozici v budově Magistrátu města Brna na Kounicově 67, a to v zasedací místnosti č. 426 ve 4. podlaží. V elektronické podobě je dostupný na portálu územního plánování města Brna, kde bude zajištěn i online přenos z veřejného projednání,“ uvedl mluvčí brněnské radnice Filip Poňuchálek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KAM

Štítky Brno, Území plán, Úprava, Projednání, KDU-ČSL, Brněnské výstaviště, Česko, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má hotový upravený návrh územního plánu. Chystá se veřejné projednání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.