Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnský magistrát hledá pro úředníky psychologa

Magistrát města Brna plánuje od příštího roku rozšířit pracovní pozice o psychologa. Nový odborník bude k dispozici zaměstnancům, kteří se ocitají ve stresu, a ujme se také posuzování schopností uchazečů o práci.

Úkolem psychologa, který na brněnském magistrátu dosud chyběl, bude průběžné vzdělávání zaměstnanců, řešení problematických situací na pracovišti i individuální pomoc v krizových stavech. Dále povede také vzdělávací a osobnostně rozvojové aktivity, které zlepší mezilidské vztahy mezi pracovníky.

Podle tajemníka Magistrátu města Brna Olivera Pospíšila bude psycholog přínosem především při vybírání vhodných motivovaných zaměstnanců. „Zřízení pracovního místa psychologa je jedním z mnoha kroků, které jsou postupně zaváděny, abychom pro ně vytvořili adekvátní podmínky pro práci, osobnostní i profesní rozvoj a také dosažení tolik potřebné work-life balance,“ řekl.

Psycholog bude posuzovat uchazeče o zaměstnání včetně doporučení o vhodnosti pro danou pozici a bude se účastnit výběrových řízení v rámci karierního a profesního postupu zaměstnanců. V těžkých chvílích pomůže pracovníkům, kterých má magistrát 1 300.

„Při takovém počtu lidí je logické, že se někteří kolegové mohou ocitnout ve stresu. Důvody mohou být i ryze soukromé, jako je vážná nemoc či úmrtí v rodině, nebo samozřejmě pracovní, což hrozí především na pozicích, kde jsou často vystaveni vyhroceným situacím, například přepážková pracoviště a odbory, které řeší sociální a bytovou problematiku,“ uvedl tajemník.

Ohodnoť článek

Foto Sozavisimost/Pixabay.com

Štítky psycholog, magistrát města brna, pomoc, magistrát, Brno, Oliver Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský magistrát hledá pro úředníky psychologa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.