Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Ze hřbitovů zmizí automaty na svíčky, které rozčilovaly Brňany

Mnoho lidí, kteří přicházejí na brněnské hřbitovy s úmyslem vzpomenout na své zesnulé blízké, často spoléhají, že si svíčky zakoupí až v areálu. Až doposud takovou možnost nabízely automaty, v nichž bylo, alespoň dle slov provozovatele, možné svíce pořídit. Stroje ale velmi často nefungovaly.

Nespolehlivé automaty na svíčky stojí na hřbitovech v brněnských městských částech Židenice, Tuřany, Královo Pole, Líšeň a Slatina. Město Brno problémy, o nichž informovali nespokojení lidé, dlouhodobě řešilo. Automaty totiž nejenže nevydávají zboží, ale ani nevracejí vložené peníze. 

Na poruchovou linku uvedenou na strojích se navíc nedá dovolat, a lidé se se stížnostmi museli obracet na správce pohřebiště nebo na magistrátní odbor životního prostředí. Odbor nájemce, kterým je společnost ADIE s. r. o., v minulosti opakovaně upozorňoval na poruchovost automatů a na stížnosti občanů. K nápravě ale nedošlo.

Brno proto přistoupilo k výpovědi s tříměsíční lhůtou. „Nechceme, aby tento nesolidní přístup nadále poškozoval jméno města. Po vypovězení smlouvy začne běžet tříměsíční výpovědní lhůta, ve které je nájemce povinen automaty z veřejných pohřebišť odstranit,“ popsal náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto GoranH/Pixabay.com

Štítky svíčky, automat, hřbitov, výpověď, svíčka, Brno, Královo Pole, Židenice, Líšeň, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze hřbitovů zmizí automaty na svíčky, které rozčilovaly Brňany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.