Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnskou trafostanici zpestřila malba dětí z SOS vesniček

Trafostanici v brněnských Medlánkách rozveselilo malování dětí z SOS dětských vesniček. Díla malých umělců zpříjemní prostředí ulice a připomenou místním i náhodným kolemjdoucím, jak důležitou roli hraje rodina v lidském životě.

Do malování trafostanice se vrhly děti z SOS dětských vesniček ve věku od šesti do sedmnácti let. Místo v Broskvoňové ulici v Brně se tak stalo dalším plátnem pro umělecké vyjádření malých šikulů. „S SOS dětskými vesničkami spolupracujeme dlouhodobě a tohle je jedna z mnoha forem naší spolupráce. Trafostanici k pomalování si děti vybraly samy a ve spolupráci s výtvarnicí Žanetou Zieglerovou si zvolily i téma, které na objektu ztvární,“ vysvětlila Kristýna Vacková z marketingu společnosti E.ON. 

SOS dětské vesničky jsou neziskovou organizací, která poskytuje alternativní péči dětem, jimž se vlastní rodina nemůže věnovat. Poskytují zázemí pěstounům a pečují o ohrožené děti.

Trafostanici vyzdobila malba symbolizující důlěžitost rodiny. „Chtěly jsme, aby hlavním motivem byly děti a rodina, ať už se jedná o rodinu vlastní, nebo pěstounskou,“ vysvětlila koordinátorka z SOS dětských vesniček v Brně Linda Najsrová. Děti pomalovaly trafostanici dospělými i dětskými postavami, které společně se srdcem symbolizují rodinnou lásku. A protože některé medlánecké ulice nesou název podle stromů, motivem byla také příroda. Dalším objektem, který se bude pyšnit malbou dětí z SOS vesniček, by se měla ještě v září stát trafostanice v brněnské Horově ulici. 

První nápad na pomalování trafostanic vznikl již před šesti lety, kdy se do barevna rozzážila trafostanice v Jihlavě. Od té doby už byla pomalována více než stovka míst po celém distribučním území EG.D v jižních Čechách, na Vysočině, na jižní Moravě a v částech Zlínského a Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto EON

Štítky umění, kultura, sos vesničky, rodina, Medlánky, Brno, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskou trafostanici zpestřila malba dětí z SOS vesniček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.