Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Potápějící loď zachránil bleskový zásah policie. Nyní hledá do týmu další hrdiny

PR článek

Náročný zásah zvládli jihomoravští policisté na Vranovské přehradě, kde se do nesnází dostala kvůli náhlé změně počasí čtyřčlenná rodinná posádka. Prudký vítr zahnal rybářskou pramici daleko od břehu a navíc se do plavidla dostala voda. Pohotovou reakci ale předvedli policisté z Obvodního oddělení ve Vranově na Dyjí, kteří osoby z potápějící se lodi zachránili. O podobných akcích a práci u Policie ČR se mají zájemci možnost dozvědět mnohem více 20. srpna v Brně, kde se od 9:00 v areálu Integrované střední školy automobilní Křižíkova uskuteční akce Policistou na zkoušku.

Do potíží se rodina dostala 14. července kvůli zhoršenému počasí, a tak se poklidná plavba a rybaření změnilo v drama. Kvůli prudkému větru se loďka hnala i přes usilovné veslování posádky daleko od břehu. Vše pak komplikovaly velké vlny, kvůli čemuž bylo plavidlo rázem plné vody a klesalo ke dnu i s osádkou, jejíž součástí byl i devítiletý chlapec. Naštěstí si pasažéři stihli včas zavolat o pomoc, když vytočili linku 158. 

Policisté z tamějšího obvodního oddělení se sice nespecializují na vodní výjezdy, ale na hrázi u Vranovské přehrady mají člun, se kterým vyrazila hlídka do akce i v tomto případě. „Přiznávám, nebyl to lehký zákrok, obrovské vlny, snížená viditelnost, silný vítr. Měli jsme velký problém s kolegou vůbec vyjet na policejním člunu na vodu. K ohroženým osobám jsme dorazili ve chvíli, kdy se loďka začala potápět. Naštěstí se nám podařilo všechny dostat na palubu člunu a v pořádku je dopravit na břeh,“ sdělil praporčík René Chotaš, který byl jedním ze zasahujících. 

Počasí potrápí i zkušené

Mužům v uniformách se podařilo nejen zachránit osádku, ale také pramici, kterou v závěsu dotáhli až na břeh. I přes podařenou akci ale policisté doporučují, aby si lidé před vyjížďkou na vodu vždy raději nasadili záchranné vesty a zkontrolovali předpověď počasí, byť to dokáže překvapit i zkušené vodáky.

Na obhajobu tatínka s dětmi mohu uvést, že se během pár minut výrazně změnilo počasí. Od břehu, kde z loďky rybařili, je to, i přes veškerou snahu doveslovat zpět, odnášelo na volnou plochu jezera, kde již v obrovských vlnách neměli šanci. Byli jsme ve správnou chvíli, na správném místě a podařilo se zachránit životy,“ uvedl Chotaš.

Policistou na zkoušku

Akce na vodní hladině nejsou tím jediným, co práce u Policie nabízí. Zájemci se můžou dozvědět mnohem více už 20. srpna, kdy se v Brně koná akce Policistou na zkoušku v areálu školy Křižíkova. Příchozí mají možnost si například vyzkoušet přijímací fyzické testy, případně rovnou zahájit přijímací řízení. Dále návštěvníci nahlédnou „pod pokličku“ policejní práce a pohovoří přímo s policisty z jednotek sloužících na tísňové lince 158.

Ozvěte se nám na naše Náborové centrum emailem – nabor.brno@pcr.cz - nebo telefonicky na číslo 601 158 601 anebo rovnou přijďte na naši akci workshop „Policistou na zkoušku“. Ta nejbližší se koná dne 20. 8. 2021 od 9.hodiny v areálu Integrované střední školy automobilní, na Křižíkové 15 v Brně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, Nábor, Policistou na zkoušku, Brno, Vodní nádrž Vranov, Policie České republiky, Integrovaná střední škola, Dyje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápějící loď zachránil bleskový zásah policie. Nyní hledá do týmu další hrdiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.