Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Změnit kariéru z pohodlí domova? Digitální akademie láká na poslední místa

PR článek

Letos na podzim to bude už podesáté, co vzdělávací organizace Czechitas v Brně nabídne ženám možnost vstoupit do světa IT. Intenzivní kurzy Digitální akademie jsou skvělou příležitostí, jak změnit kariéru a najít si práci v atraktivní sféře informačních technologií. Vybrané zájemkyně projdou čtyřměsíčním kurzem, kde kromě znalostí a nových dovedností získají podporu zkušených mentorů, možnost kariérního poradenství a propojení na IT firmy.

Velká část absolventek najde po ukončení Digitální akademie uplatnění v IT firmách (převážně na juniorských pozicích) i přesto, že předtím pracovaly v odlišných oborech. Czechitas v Brně nabídnou na podzim Digitální akademie ve dvou specializacích: Data a Testování. Navíc letos uvedou jako novinku hybridní způsob výuky, kdy se na Akademiích bude vzdělávat jak online, tak offline. Mnohé účastnice jsou buď maminky na mateřské nebo ženy, které mají stále aktivní práci a je tedy často těžké skloubit každodenní aktivity s intenzivním studiem. Proto budou lekce ve všední dny probíhat online (tedy vzdálenou formou) a odpadne tak čas strávený cestami na výuku. Czechitas ale zdůrazňují důležitost komunity a fakt, že konverzace tváří v tvář přináší mnohé benefity, které za obrazovkami počítačů nalézt nelze. Proto budou víkendové lekce a hlavní akce probíhat offline (tzn. prezenční formou v učebně v CTP Czechitas House na Ponávce) a vznikne tak prostor pro poznávání se a propojování stejně naladěných žen.

“Na akademii mě – kromě opětovného zapojování mozkových závitů do procesu učení – bavil i kolektiv, který se tam sešel. Účastnice byly z dost odlišných pracovních odvětví, jiných studijních zaměření, některé už měly děti a pracovní zkušenosti, zatímco ostatní teprve dokončovaly studium. Přesto jsme vytvořily super partu, kde jsme si vzájemně pomáhaly a motivovaly se. Lektoři a koučové byli vždy ochotní nám pomoct, dovysvětlit látku, a navíc přidat i info, jak to chodí v praxi. Celá akademie měla velmi unikátní atmosféru, kterou jsem jinde nezažila,” říká o Digitální akademii absolventka Monika.

Od roku 2017 proběhlo v Brně třináct Akademií v rozdělení na specializace Data, Web a Testování. Během devíti semestrů tak Czechitas v Brně získalo přes 380 absolventek. Neváhejte s přihláškou, možná s příchodem nového roku už budete moct pokukovat po práci třeba takové testerky či junior analytičky v marketing a sales oddělení.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Czechitas, CTP, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změnit kariéru z pohodlí domova? Digitální akademie láká na poslední místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.