Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hodonínská zoo by po tornádu mohla otveřít, problém je v příjezdových cestách

Hodonínská zoo je víc než měsíc po řádění tornáda pro návštěvníky stále uzavřená. Ačkoli areál na turisty již čeká, problémem jsou příjezdové cesty, které jsou zaskládané dřevem z okolních poničených lesů. Kdy se situace změní, zatím není jisté.

„Příjezdové komunikace jsou stále zaplněny dřevní hmotou a ještě nějakými sutinami, nemáme kudy pouštět návštěvníky do zoologické zahrady. Než se tohle odstraní, tak ta možnost ani nebude," popsal situaci ředitel hodonínské zoo Martin Krug.

Místostarosta Hodonína Ondřej Fialík (Hnutí PRO Hodonín) uvedl, že bude třeba najít nějaké řešení. V blízkých dnech by se tak měla uskutečnit schůzka mezi vedením zoo, města a odborem životního prostředí. „Těch stromů se nejsme schopni zbavit mávnutím kouzelného proutku. Musíme se s tím vypořádat, odvozit je. Není to otázka dvou dní, je to na delší dobu. Je ale na nás najít nějaké řešení, aby zoo fungovat mohla," uvedl místostarosta.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Poškozena byla ve čtvrtek 24. června, kdy se Hodonínskem a Břeclavskem prohnalo tornádu. Přírodní katastrofa v zahradě poničila ohrady i ploty, popadaly také mnohé stromy. Škody sčítá také k zoo přilehlý útulek.

 Hlavním lákadlem zoo jsou smetanově zbarvení lvi a jejich lvíčata. Finančně ji lze podpořit zasláním peněz na transparentní účet 1122122/0100, kdy variabilní symbol 6666 je pro pomoc zoo a 4444 pro pomoc útulku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Zoo Hodonín

Štítky ČR, neštěstí, správa, příroda, zoo, Hodonín, tornádo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínská zoo by po tornádu mohla otveřít, problém je v příjezdových cestách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.