Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Česká firma navrhla unikátní dřevěné domečky. Tripeek nadchne jako chalupa i investice

PR článek

Na úpatí lesa, s výhledem na vrcholky hor nebo prostě jen mezi stromy na vlastní zahradě. Tripeek. Minimalistická dřevostavba, která nadchne jako volnočasová chata i jako výhodná ekonomická investice.

Koronavirus a s ním spojené zákazy cestování způsobil raketový růst cen chat a chalup na venkově. Lidé začali vyhledávat únik od civilizace a spolu s tím se razantně zvýšil zájem i o tzv. glamping. 

Termín glamping vychází ze spojení anglických slov glamorous a camping, tedy úžasné kempování.

„Fenomén glamping zažívá v posledních letech největší boom a všechny možné lockdowny a zákazy spojené s koronavirem tento boom ještě umocnily,” říká Tomáš Pícha, výkonný ředitel budějcké společnosti MSU Holding, jež stojí za projektem Tripeek.

Projekt minimalistické chatičky tak nemohl být načasován lépe. A to ať už za účelem pořízení vlastní cesty pro čas strávený v přírodě nebo jako smysluplnou investici v době obrovského zájmu.

Chrání před horkem i zimou

A co je vlastně Tripeek? Jde o chytře navrženou dřevostavbu vyrobenou z dřevěných materiálů, která elegantně zapadá do přírodního prostředí. Tripeek je přitom navržen tak, aby odolával nepříznivým klimatickým podmínkám a zároveň poskytoval dostatečný tepelný i interiérový komfort.

„Tripeek je velmi dobře zateplen a zároveň stojí na nohách ve výšce 130 centimetrů, díky čemuž je chráněn před přívaly sněhu nebo proudy stékající vody,” přesvědčuje Pícha.

„S architektem jsme přesvědčeni, že v Čechách ani na Slovensku neexistuje místo, kde by byla v Tripeeku zima nebo extrémní horko. A to v jakékoliv roční době,” říká ředitel. „Sám jsem se o tom přesvědčil v minulých dnech, kdy bylo venku hodně přes 30 stupňů a v Tripeeku bylo velmi příjemně,” doplňuje.

Při dobré péči životnost desítky let

Tripeek vznikl na základě spolupráce MSU holding a stavební společnosti Nový Domov Steco s.r.o. , která patří do renomované skupiny STECO GROUP působící na evropském trhu více než 20 let. „Mezi naše hlavní obchodní trhy patří již 20 let mimo jiné Švýcarsko, Rakousko, Německo a Švédsko. Proto jsou veškeré materiály a způsob výroby na nejvyšší úrovni," říká obchodní ředitel STECO Radovan Tufegdžić.

Základním stavebním materiálem Tripeeku je dřevo v různých podobách (palubky, překližky, OSB desky) a izolační výplň z nehořlavé polyetylenové pěny a kamenné vaty. Osazen je dřevěnými okny s dvojitými skly. Podstava je upevněna na kovových vrutech zavrtaných 180 centimetrů do země, usazení je tak dle tvůrců velmi stabilní. Při stěhování se vruty vyšroubují a díra se velmi snadno zašlape.

Struktura stěny je stejná jako u běžné dřevostavby. Životnost Tripeeku odhadují stavitelé minimálně na několik desítek let. „Záleží zejména na umístění a péči majitele. Jsme však přesvědčeni, že při správné údržbě vydrží velmi dlouho i v opravdu nehostinných přírodních podmínkách,” dodává.

Výlet s dětmi nebo romantický víkend

Z hlediska vnitřního vybavení se Tripeek drží absolutního minimalismu. „U Tripeeku předpokládáme průměrnou dobu pobytu dvě noci. Půjde tak o ideální program na romantický víkend ve dvou nebo rodinný výlet s dětmi,” říká Pícha.

Tripeek poskytne přístřeší čtyřem lidem na dvou manželských lůžkách. Součástí interiéru jsou dvě křesla u okna s výhledem do krajiny, plynový vařič, umyvadlo, zásobník na vodu a ekologická toaleta. 

Vyšší standard Tripeeku pak nabízí i kamna na tuhá paliva nebo fotovoltaický systém, jež zásobuje elektřinou systém vestavěného LED osvětlení a zásuvky na dobíjení telefonu či notebooku. „Každý zákazník si přesně zvolí vybavení, jaké se mu líbí. Tedy od úplně holé konstrukce až po kompletně vybavenou stavbu včetně nábytku a matrací,” vysvětluje Pícha.

Stačí jen uklidit

Tripeek nepředstavuje jen cestu, jak se na pár dní ukrýt před civilizací a strávit příjemné chvilky v přírodě, ale i propracovaný investiční projekt. Autoři projektu z MSU Holding proto vypracovali detailní strategii financování a ekonomické návratnosti. Spolu s prodejem Tripeeku tak holding nabízí i možnost online rezervačního systému a zapojení do světových cestovatelských bookingových stránek.

„Majitelům Tripeeků, kteří chtějí profitovat na pronájmu vytvoříme zdarma webové stránky včetně rezervačního systému a platební brány. Díky tomu budou součástí portálů jako AirBnb, Booking nebo Hotely.cz. V Česku patří mezi hlavní partnery portál cz-chalupy.cz,” jmenuje Pícha. „Na majitelích už je pouze zajištění úklidu a přípravu Tripeeku na další hosty,” dodává.

Investice s návratností do půl druhého roku

Z hlediska návratnosti je Tripeek unikátní. Startovací cena chatičky je 442 tisíc korun. „V posledních měsících došlo k nečekanému a raketovému nárůstu cen dřeva. Přesto jsme Tripeek dokázali i díky stavebnímu partnerovi STECO Group udržet na stále velmi výhodné cenové hladině,” vysvětluje Pícha. 

Pronájmy obdobných glampingových míst totiž podle Píchy běžně začínají na dvou tisícovkách za noc pro dva lidi. „Při ceně dva a půl tisíce korun za noc (Tripeek je pro čtyři osoby) se investice při padesáti procentní obsazenosti vrátí za rok a půl,” počítá Pícha.

„Pokud budu Tripeek vnímat jako investici a ne jako obživu, tak při velmi solidní ceně 1500 korun za noc a pouhé 25% obsazenosti se projekt splatí za zhruba tři a půl roku,” dodává Pícha s tím, že podrobné tabulky návratnosti investice v poměrech k obsazenosti a cen pronájmu jsou k dispozici na stránkách projektu.

Jak zajistit rodičům pohodlný důchod

Sám prý plánuje pořídit několik Tripeeků a zajistit tak rodičům pohodlný důchod. „Mám pro Tripeeky vytipované skvělé místo a vidím to jako příjemné zajištění na důchod pro mé rodiče, které to bude stát pár hodin týdně a nabídne velmi zajímavý příjem,” zhodnocuje Pícha.

Takový plán podle něj nijak nevybočuje z řady. „Tripeek není projektem pro velké developery. Máme sice poptávku například z kempů, ale také z vinic nebo prostě jen od lidí, kteří vlastní pozemky na odlehlých místech uprostřed přírody,” vysvětluje.

Tripeeku opravdu věří. A to prý hlavně díky vlastním zážitkům. „Zkuste si zarezervovat nějaký pěkný glamping v sezóně a pochopíte, proč má projekt Tripeek takový potenciál. Možná si rovnou jeden objednáte,” uzavírá úsměvem.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tripeek, chatička, dřevostavba, msu holding, glamping, ubytování, investice, projekt, MSU HOLDING a.s., Instagram, Česko, Airbnb, Německo, Švýcarsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká firma navrhla unikátní dřevěné domečky. Tripeek nadchne jako chalupa i investice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.