Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Česko zasáhnou o víkendu silné bouřky. Doprovázet je mohou kroupy a silný vítr

Během víkendu mají celou Českou republiku zasáhnout silné a velmi silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm, krupobitím a silným větrem. Meteorologové vydali výstrahu, která platí od dnešní desáté hodiny večer do zítřejšího rána a poté od neděle odpoledne do pondělní páté hodiny ráno. V neděli naprší podle meteorologů až 50 milimetrů srážek.

V sobotu mají bouřky zasáhnout hlavně jižní polovinu země. Varování platí od dnešní desáté hodiny večer do zítřejší sedmé hodiny ráno. „Očekává se ojediněle výskyt silných bouřek s úhrny kolem 30 milimetrů, kroupami a nárazy větru,“ varovali meteorologové. Mohou se rozvodnit menší toky a lidé si musí dávat pozor také na kroupy, blesky a nárazy větru, a s tím související pády větví a stromů.

Silnější bouře mají do Česka dorazit v neděli. Výstraha platí od třetí hodiny odpoledne do pondělní páté hodiny ráno. Doprovázet by je mohly kroupy a nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu. 

„Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem. Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě,“ uvedli meteorologové ve výstraze.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Felix Mittermeier / pixabay.com

Štítky výstraha, ČHMÚ, počasí, bouřky, Česko, bouřka, kroupy, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnou o víkendu silné bouřky. Doprovázet je mohou kroupy a silný vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.