Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Brně vyroste nový polyfunkční dům se zdravotním střediskem

Na brněnském Tuřanském náměstí vyroste nový polyfunkční dům, který poskytne zázemí zdravotnickým ordinacím. Výstavba budovy bude stát zhruba 82 milionů korun bez DPH. Zpracování projektu dnes odsouhlasili brněnští radní.

Jednopodlažní polyfunkční dům s plochou zelenou střechou bude v Brně sloužit lékařům, kteří dosud sídlí v budově na Rolencově. Tu má v příštích letech nahradit přístavba domova pro seniory, a pro zdravotníky tak bylo potřeba najít nový prostor. Plánované středisko na Tuřanském náměstí poskytne kromě ordinací také další služby, například prodejnu pečiva a květin. 

Dům zajistí prostor pro pět lékařských ordinací, zubní laboratoř i lékárnu. Usídlit by se v něm měly také další zdravotní služby, jako jsou rehabilitace nebo masáže. Předpokládané náklady na zbudování polyfunkčního centra jsou zhruba 82 milionů korun bez DPH. 

Stará budova na Rolencově půjde k zemi až po výstavbě polyfunkčního domu. „Je pro nás klíčové, aby zdejší obyvatelé měli dostupnou zdravotní péči. Teprve poté bude stará poliklinika u domova seniorů na Holásecké zbourána a na jejím místě vznikne přístavba, díky níž se domov kapacitně rozšíří,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Magistrátu města Brna

Štítky zdraví, středisko, ordinace, tuřany, dům, Brno, Tuřanské náměstí, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyroste nový polyfunkční dům se zdravotním střediskem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.