Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na Hodonínsku a Břeclavsku po tornádu zůstává 1500 odběratelů bez elektřiny

Na Hodonínsku a Břeclavsku po čtvrtečním tornádu zůstává asi 1500 odběratelů bez elektřiny. ČTK to včera oznámil mluvčí distribuční společnosti eg.d Roman Šperňák. Podle náměstka jihomoravského hejtmana Jana Zámečníka (KDU-ČSL) je otázkou týdnů, než budou plně obnoveny dodávky elektřiny.

„V pátek ráno bylo bez proudu 75 tisíc odběratelů v oblasti, do večera se nám podařilo jejich počet snížit na 3 500. Pak se postup prací zpomalil, protože bylo zapotřebí detailně projít postižené obce a hledat pozůstatky funkčního vedení, na které bylo možné bezpečně připojit další odběratele," popsal situaci Šperňák.

Do nedělního večera se podařilo připojit 1 500 odběrných míst a včera podle Šperňáka zatím přibližně 500. „Situace se výrazně zlepšila v Moravské Nové Vsi, kde ještě v neděli bylo téměř 1000 odběratelů bez dodávek elektrické energie a dnes (v pondělí, pozn. red.) odpoledne jsme evidovali kolem 550 omezených domácností," uvedl.

„Ve zbylých částech je vedení zcela zničené a musíme počkat na odklizení trosek a suti, abychom mohli začít s výstavbou provizorního vedení. Jsme připravení, máme materiál, abychom začali hned, jak to bude možné," uvedl Šperňák. Nejvíce míst bez elektřiny je podle něj v Moravské Nové Vsi, Lužicích, Mikulčicích, Hruškách nebo hodonínské části Pánov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ČR, počasí, neštěstí, energie, Jihomoravský, tornádo, bouřka, elektřina, okres Hodonín, okres Břeclav, Jan Zámečník, KDU-ČSL, Moravská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hodonínsku a Břeclavsku po tornádu zůstává 1500 odběratelů bez elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.