Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně se volilo TOP 77 vín, odborníci hodnotili přes 800 vzorků

Nejlepší moravská, česká i zahraniční vína se vybírala v Brně. Soutěž TOP 77 vín, jejíž porota ochutnala 808 různých vzorků, se svého vyhlášení spojeného s veřejnou ochutnávkou dočká v září.

Jedna z největších českých vinařských soutěží, v níž se každý rok hodnotí stovky vzorků vín, se letos uskutečňuje opět v Brně. Třiadvacátého ročníku TOP 77 vín se v uplynulém týdnu zúčastnilo celkem 146 výrobců s 808 vzorky, které zastupují to nejlepší z moravských i českých vinic. Součástí byl také výběr sektů a zahraničních kousků.

K hodnocení soutěže zasedly dvě komise po pěti odbornících, kteří v průběhu čtyř dní hodnotili zvlášť sladká a suchá vína. Letošní novinkou je také samostatná kategorie pro vína naturální, díky níž budou výsledky soutěže objektivnější. Slavnostní vyhlášení nejlepších vzorků bude spojené s degustací a odehraje se ve čtvrtek 9. září 2021 v prostorách Besedního domu v Brně. 

Ohodnoť článek

Foto TOP 77 vín

Štítky top 77, víno, soutěž, degustace, Brno, Besední dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se volilo TOP 77 vín, odborníci hodnotili přes 800 vzorků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.