Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejlepším městem pro podnikání na jihu Moravy jsou Šlapanice

Nejlepším městem pro podnikání na jihu Moravy byly podle analýzy společnosti Datank loni Šlapanice. Druhé místo obsadil Hodonín, třetí Slavkov u Brna. Každoroční výzkum Město pro byznys hodnotí všechna města a obce s rozšířenou působností v kraji, na jihu Moravy je jich více než 20. O výsledcích informovala společnost Datank.

Vítězství vybojovalo město Šlapanice kombinací přívětivého přístupu veřejné správy k podnikatelům a celkově kvalitními podmínkami pro podnikání. Radnice se může pochlubit nejvyšším podílem kapitálových výdajů na celkových výdajích, významně podporuje vzdělávání. Při srovnání s ostatními městy na jihu Moravy dopadly Šlapanice vysoce nadprůměrně v testu elektronické komunikace,“ uvedla agentura ve zprávě.

Šlapanice mají největší počet ekonomických subjektů v přepočtu na obyvatele v celém kraji a jejich počet roste. Radnice má největší podíl kapitálových výdajů na celkových výdajích a významně podporuje vzdělávání.

Ocenění si samozřejmě vážíme, z pohledu struktury sledovaných údajů je pro mě významné ocenění úřadu, tedy kvality elektronické komunikace úřadu. Ráda kolegům informaci předám, budou z toho mít radost,“ uvedla starostka Šlapanic Michaela Trněná (Čisté Šlapanice).

Druhé místo letos v kraji získal Hodonín, který zabodoval přehledností webových stránek z pohledu podnikatelů, dobou, po kterou mohou podnikatelé přijít na úřad vyřídit si potřebné věci ohledně svého podnikání a také nejnižší daní z nemovitosti v kraji

Třetí Slavkov u Brna byl oceněn pro nízký index stáří díky nejrychlejšímu přírůstku obyvatel v kraji i vysoký počet dokončených bytů na 1000 obyvatel, který převyšuje krajský průměr.

Srovnávací výzkum Město pro byznys třináctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Šlapanice/Facebook

Štítky ČR, hospodářství, správa, obce, ocenění, Jihomoravský, podnikání, Šlapanice, Morava, výzkum, Slavkov u Brna, Hodonín, Michaela Trněná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepším městem pro podnikání na jihu Moravy jsou Šlapanice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.