Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Baťově kanále se otevírá nově zmodernizovaný přístav

Veselský přístav na Baťově kanále se slavnostně otevře už zítra. Symbolické zahájení provozu a oslavy ukončení oprav opevnění břehů doplní doprovodný program pro děti i dospělé.

Zrekonstruovaný přístav ve Veselí nad Moravou, který v posledních letech prošel zásadní proměnou, se veřejnosti otevře už zítra 29. května odpoledne. Součástí přestavby bylo také dokončení oprav opevnění břehů Baťova kanálu. Kvůli vysokému provozu se na trase totiž časem sesunuly břehy a poškodily ochranné hráze. „Opravy jsme rozdělili na dvě části. Postavili jsme nové kamenné opevnění, což zvýší plynulost i bezpečnost plaveb,“ řekl ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Intenzivní stavební práce investované Ředitelstvím vodních cest, Povodím Moravy a městem Veselí nad Moravou trvaly dva roky. „Všechny tyto práce se nyní blíží ke svému zdárnému cíli, a tak mám velikou radost, že jménem celého vedení našeho města Vás mohu pozvat na slavnostní otevření veselského přístavu,“ pozval návštěvníky starosta města Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09 - Společně pro Veselí).

Zítřejší slavnostní akci doplní doprovodný program, který je připravený pro návštěvníky. Zájemci se mohou zúčastnit vyhlídkové plavby, chybět nebudou ani stánky s občerstvením a děti zabaví skákací hrad a jízdy na koních.

Ohodnoť článek

Foto Vojtěch Peša

Štítky Baťův kanál, přístav, veselský přístav, opevnění, Veselí nad Moravou, Povodí Moravy, Petr Kolář, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Baťově kanále se otevírá nově zmodernizovaný přístav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.