Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravské kempy už plní rezervace, loni mnohdy kapacity nestačily

Jihomoravské kempy už plní první rezervace. Loňská sezona byla v důsledku koronavirových opatření a omezených možností cestovat úspěšná, a tak jejich provozovatelé vyhlížejí den, kdy návštěvníky opět přivítají. Volné kapacity jsou, místa se plní ale především na červenec a víkendy. Některé areály plánují zvětšení o další lůžka, plochu však rozšiřovat nebudou. ČTK to řekli oslovení zástupci kempů.

Většina kempů loni otevřela až 25. května, kdy to dovolilo rozvolnění vládních opatření. Kemp Merkur u novomlýnských nádrží tak ubytoval první hosty o měsíc a půl později, než je zvykem.

Přišli jsme o dvě nejdůležitější akce, a to 20. výročí zahájení sezony a Festival radosti a Života pod Pálavou. Nicméně co se ubytování týká, byl zájem obrovský a kapacita zcela vytížena, především v letních prázdninových měsících, do budoucna proto plánujeme navýšení počtu pevných lůžek. Nyní už jsou rezervace v plném proudu, nicméně stále nevíme, za jakých podmínek a kdy otevřeme,“ řekla za kemp Lenka Andrlíková.

Nové Mlýny patří k oblíbeným destinacím, což dokazuje také jedna z nejúspěšnějších sezon v přilehlém Kemu u Jezera. Loňský nával si jeho provozovatelé vysvětlují i omezenou možností cestovat k moři, především do Chorvatska.

Letos je poptávka zatím průměrná, neboť hosté čekají na další vývoj koronavirové pandemie. Rezervace na léto máme zhruba na třetině kapacity. Největší zájem o ubytování je pravidelně od druhé poloviny července do poloviny srpna, dále jsou to víkendy červen až září. Velká poptávka je po chatkách a mobilních domech, zde pro letošní rok navyšujeme kapacitu o 15 lůžek. Hosté jednoznačně preferují vlastní objekty s kompletním sociálním zařízením a sprchou,“ řekl provozovatel kempu Antonín Zedníček.

Rezervace pro letošek už vyřizují i v rekreačním areálu Výr na břehu Výrovické přehrady, kde bylo loni plno především o víkendech. "Ve všední dny byla kapacita zhruba na 80 až 90 procentech, ale obecně byla sezona lepší než v předchozích letech. Léto však nedokázalo vynahradit jarní a podzimní ztráty," poznamenal provozní Jiří Rulf.

V okolí Vranovské přehrady byly stejně jako v předchozích letech kapacity od července do poloviny srpna zcela zaplněné. „Obměnila se klientela a zamířili k nám zákazníci, kteří by za normálních okolností navštívili spíše zahraniční destinace. Rozšiřování kempu bohužel zatím není v plánu, jelikož nemáme informace k našemu otevření a nikdo není schopen zaručit, jak budou vypadat následující sezony. Nyní již čekáme pouze na povolení otevření ze strany státu. Nedává nám smysl, proč se mohou otevírat nákupní centra, kde je velký pohyb osob v uzavřeném prostředí, a kemp, který je na otevřeném prostranství, musí být zavřený,“ dodal za kemp Vranovská pláž Dominik Doseděl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Kempy, Rekreace, Jmk, Rezervace, Dovolená, Jiří Rulf, Pavlovské vrchy, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské kempy už plní rezervace, loni mnohdy kapacity nestačily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.