Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Brno plánuje odpustit podnikatelům polovinu nájemného

Brno má v plánu odpustit podnikatelům, které v činnosti omezily vládní restrikce, část nájemného za městské nebytové prostory. Kompenzace budou ještě schvalovat zastupitelé.

Brněnští podnikatelé zaplatí městu za květen, červen a červenec poloviční nájem. Úlevu dostanou pronajímatelé nebytových prostor, kterým vládní opatření výrazně omezily nebo přerušily provoz. Ušetří tak nejen kompletně zavřené podniky, ale i ty s výdejními okénky.

Pokud odpuštění nájmů posvětí zastupitelé, bude platit pro všechny nebytové prostory ve vlastnictví města, které nejsou svěřené městským částem. Zájemci o úlevu se budou hlásit až do konce května. Žádost podají na odbor, jenž jim prostory pronajímá.

S rozhodnutím o konkrétní pomoci podnikatelům čekalo město na kroky ze strany státu. Původně bylo v plánu odpustit nájemné za první čtvrtletí letošního roku.

„Z naší komunikace s Ministerstvem průmyslu a obchodu ale vyplynulo, že pokud bychom to udělali, nastal by komplikovaný souběh se státními dotačními programy, zvláště s programem COVID – Nepokryté náklady,“ vysvětlil náměstek pro oblast správy majetku Jiří Oliva (ČSSD).  Souhra programů by pak brněnským živnostníkům přinesla nižší státní dotace.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky Brno, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Jiří Oliva, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno plánuje odpustit podnikatelům polovinu nájemného  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.