Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V areálu bývalého Dřevopodniku vznikne 200 nových bytů

Z areálu bývalého Dřevopodniku v Brně vzniknou do roku 2026 nové družstevní byty. Miliardové stavbě předcházejí nutné průzkumy, které zhodnotí stav objektů.

Na území bývalého Dřevopodniku v Brně má do pěti let vzniknout 200 nových bytů. Místo nyní čekají nutná zakreslení a zaměření pozemků i průzkumy, které prověří stavebně technický stav objektů. Stavět se bude mezi lety 2024 a 2026.

„Brno v posledních letech pokročilo v řešení takzvaných brownfieldů, nezřídka rozsáhlých areálů, které tu zbyly jako memento někdejší průmyslové výroby. Jde přitom často o lokality dobře situované, které jsou vhodné pro vznik nového bydlení nebo třeba kancelářských prostor," přiblížila primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS) okolnosti vzniku myšlenky na nové byty.

Podobné výstavby obvykle představují příležitost pro soukromé investory, do přestavby areálu Dřevopodniku při ulici Rumiště se ale pustí samo město. Plánované byty se budou nabízet jako družstevní. „Jde o alternativu k developerské výstavbě, kdy družstvo staví pro své členy za nákladové ceny, a nikoliv pro zisk. Byty by tak měly být výrazně dostupnější," vysvětlil náměstek pro oblast bydlení a správy majetku Jiří Oliva (ČSSD).

Projekční práce budou trvat ještě dva roky. Provede je městem vybraná firma, která připraví potřebné podklady za téměř 530 tisíc korun. Cena celé stavby, která by měla být hotová roku 2026, se odhaduje na jednu miliardu.

Další rozvoj dříve průmyslové oblasti si vedení města slibuje také od vybudování Brněnské třídy a znovuodkrytí toku Staré Ponávky. „V této věci právě připravujeme i změnu územního plánu a technickou studii na Brněnskou třídu, aby se tato část města mohla konečně proměnit k lepšímu,“ uvedl radní pro oblast územního plánování Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky byty, rumiště, výstavba, dřevopodnik, Brno, Markéta Vaňková, ODS, Jiří Oliva, ČSSD, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu bývalého Dřevopodniku vznikne 200 nových bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.