Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mahenovo divadlo se zabarvilo do červena, město si připomíná Den učitelů

Budova Mahenova divadla se oblékla do rudého hávu, červené světlo má symbolizovat poděkování všem učitelům, asistentům, ale také všem rodičům a dětem, kteří celý rok statečně zvládají distanční online výuku. Město si pro toto gesto vybralo dnešek, 28. března, na který spadá Den učitelů.

Dnešní oslavy Dne učitelů Brno pojalo ve velkém. Tradiční předávání ceny Učitele roku sice muselo být kvůli pandemii posunuto na červen, město se ale rozhodlo, že symbolicky ocení všechny, kdo se za uplynulý rok podílel na náročném distančním vzdělávání. 

Distanční výuka přidělává práci všem zúčastněným, učitelé tráví mnohem více času přípravami hodin a jednoduché to nemají ani samotní rodiče s dětmi. Město si jako symbolické poděkování vymyslelo hned několik událostí. K sérii akcí patří například speciální kulička v orloji na náměstí Svobody, děkovné vzkazy na obrazovkách v MHD a nebo červené světlo, kterým dnes zazářila budova Mahenova divadla. 

Poslední rok byl složitý pro celou společnost a pandemie ovlivnila životy každého z nás. Jedním z prvních vládních opatření v boji proti šíření covidu-19 bylo zavření škol. Rodiče, žáci a učitelé najednou stáli před situací, kterou nikdy nezažili a nebyli na ni připraveni. S novými podněty a podmínkami se vypořádali, jak nejlépe mohli. Změnili formu výuky a mnohdy obětovali část svého volného času, aby zajistili žákům náležité vzdělání. Rádi bychom učitelům a také rodičům, kteří se podílejí na vzdělávání dětí, poděkovali za jejich odhodlání a sílu, a to kampaní v rádiích, vozech MHD nebo nasvícením Mahenova divadla načerveno,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Dopravního podniku města Brna do kampaně využije magistrát reklamní prostor na LCD obrazovkách ve vozech MHD a v sídle společnosti na Novobranské zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Šárka Motyčková

Štítky Den učitelů, Mahenovo divadlo, poděkování, pedagog, rodiče, městská hromadná doprava, Brno, Markéta Vaňková, ODS, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mahenovo divadlo se zabarvilo do červena, město si připomíná Den učitelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.