Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno poděkuje všem učitelům, rodičům i dětem za náročnou práci v době pandemie

Každoročně připadá na den výročí narození Jana Amose Komenského také Den učitelů. Město letos připravilo hned několik akcí, kterými by chtělo vzdát poctu jak pedagogům, tak i všem ostatním, kteří se v této těžké době podílí na vzdělávání dětí. 

Jako každý rok, i letos by chtělo město Brno ocenit práci učitelů. Poslední měsíce bylo vyučování složitější, než kdy předtím, výuku totiž narušila pandemie koronaviru a děti se tak musí vzdělávat z domova pomocí internetu. Pro učitele to znamená mnohem více práce navíc a pro rodiče je tato situace taktéž velmi složitá, protože se svými dětmi musí látku probírat i mimo online hodiny.

Poslední rok byl složitý pro celou společnost a pandemie ovlivnila životy každého z nás. Jedním z prvních vládních opatření v boji proti šíření covidu-19 bylo zavření škol. Rodiče, žáci a učitelé najednou stáli před situací, kterou nikdy nezažili a nebyli na ni připraveni. S novými podněty a podmínkami se vypořádali, jak nejlépe mohli. Změnili formu výuky a mnohdy obětovali část svého volného času, aby zajistili žákům náležité vzdělání. Rádi bychom učitelům a také rodičům, kteří se podílejí na vzdělávání dětí, poděkovali za jejich odhodlání a sílu, a to kampaní v rádiích, vozech MHD nebo nasvícením Mahenova divadla načerveno,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Podle náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL) je vedení města od začátku pandemie v kontaktu s řediteli škol i jejich pedagogy, aby Brno mohlo na nepředvídatelná opatření vlády co nejlépe a nejrychleji reagovat. Učitelé totiž museli poslední rok vzdělávat žáky jen distančně, což je nesmírně náročné a zdlouhavé. 

Na Den učitelů proto město připravilo sérii akcí, které mají vzdát čest všem pedagogům či asistentům i všem ostatním, kdo se na vzdělávání dětí podílí. Mahenovo divadlo bude na tři dny symbolicky nasvíceno do červena a v rádiích i na obrazovkách v MHD i na budovách magistrátu zazní poděkování. Brněnský orloj pak vydá i speciální kuličky. Díky zapojení Dopravního podniku města Brna do kampaně využije magistrát reklamní prostor na LCD obrazovkách ve vozech MHD a v sídle společnosti na Novobranské zdarma.

Tradičně Brno předává i zvláštní cenu Učitele roku, ta bývá obvykle vyhlášena taktéž v březnu, letos 30.3.2021. Kvůli opatřením se ale celá událost přesouvá na červen. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Den učitelů, učitel, pedagog, Brno, město, poděkování, pandemie, Jan Amos Komenský, pandemie covidu-19, městská hromadná doprava, Petr Hladík, Markéta Vaňková, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno poděkuje všem učitelům, rodičům i dětem za náročnou práci v době pandemie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.