Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pětiletou Emičku přepravil po pádu do nemocnice vrtulník. Záchranářům poděkovala obrázkem

Pětiletá Emička měla minulý týden štěstí v neštěstí. Po pádu z výšky ji musel do Dětské nemocnice přepravit vrtulník. Lékaři holčičce diagnostikovali otřes mozku, takže si musela pobýt v nemocnici, žádné komplikace naštěstí ale Emička neměla, takže mohla po pobytu v nemocnici domů. Rodiče statečné malé pacientky záchranářům poslali děkovný dopis, holčička připojila i nakreslený vrtulník.

Pětiletá Emička minulý týden prožila obrovský adrenalin. Po pádu z výšky za ní na Brněnsko museli záchranáři i s vrtulníkem. Holčička byla při vědomí, ale bylo nutné malou pacientku zafixovat, ošetřit a letecky transportovat do Dětské nemocnice v Brně, aby lékaři vyloučili vážnější zranění. Naštěstí se žádný větší problém neprojevil a Emička je až na otřes mozku v pořádku. 

 V nemocnici dělal děvčátku společnost plyšový pes Defík, aby se jí lépe uzdravovalo. Emiččini rodiče, kteří si práce zdravotníků velmi váží, napsali zachráncům jejich dcerky krásný dopis a sama malá pacientka k němu dokonce připojila i vlastnoručně nakreslený vrtulník. 

„Dobrý den, 16. 3. v podvečerních hodinách jsme volali zdravotní záchrannou službu k naší dcerce. Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem záchranářům, kteří se zúčastnili této akce, i paní, co přijímala hovor, za jejich lidský a profesionální přístup a také za ochotu při vysvětlování všech dotazů týkajících se zranění a následné péče naší dcery. Dcera byla s podezřením na zranění páteře letecky transportována do Dětské nemocnice v Brně, ve které bylo toto podezření po sérií vyšetření a dvou dnech hospitalizace vyloučeno a dcera byla propuštěna „pouze“ s diagnózou otřesu mozku. Emička děkuje za dárek v podobě plyšového pejska, kterého dostala od záchranářů, a byl s ní celý pobyt v nemocnici a nyní s ním spává i doma v posteli. A také vzkazuje všem zdravotníkům „už zase skáču přes kaluže". A my rodiče doufáme, že jsme se při této příležitosti potkali naposledy… Děkujeme.“ píšou rodiče statečné pacientky záchranářům.
 

Pochvala pro záchranáře i operátorku zahřála a moc potěšila. Děkujeme.“ vzkazuje rodině z Brněnska mluvčí záchranářů Michaela Bothová. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky Poděkování, záchranáři, Brněnsko, nehoda, nemocnice, Dětská nemocnice FN Brno, otřes mozku, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johny Rambo

respeck lidem z lzs a male pacience ad se daři lepe .)

Pátek, 26. března 2021, 03:11Odpovědět

Pětiletou Emičku přepravil po pádu do nemocnice vrtulník. Záchranářům poděkovala obrázkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.