Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Znojmo pokračuje s dezinfekcí města, speciální nástřik dostalo přes padesát dětských hřišť

Jako řada měst v období pandemie koronaviru, i Znojmo hodlá důkladněji dezinfikovat veřejné prostory. Díky nástřiku dětských hřišť tak děti budou moct i nadále skotačit venku a ne jen sedět doma za počítačem.

S dezinfekcí veřejných prostranství pokračují ve Znojmě i letos, zaměřili se tady na dětská hřiště. Důvodem je zábrana šíření koronaviru a zajištění většího bezpečí. Dezinfekce ničí i běžné bakterie a viry, jde tedy i o celkovou ochranu zdraví. Radnice nechala všech svých 51 hřišť před týdnem vydezinfikovat parou a poté ošetřit speciálních nástřikem.

„Při čištění a dezinfekci se aplikuje nanotechnologie oxidu titaničitého, která má jak dezinfekční, tak i antibakteriální účinky, a navíc eliminuje 99,99 % virů, bakterií, hub a plísní, rozkládá mikroby a endotoxiny. V minulém roce jsme tuto technologii použili při čištění prostor radnice a úřadu, domova pro seniory, veřejných prostranství, semaforů, autobusových zastávek, autobusů hromadné dopravy a vozového parku Městské policie Znojmo. Nyní jsme přistoupili k dezinfekci dětských hřišť, protože je nechceme úplně uzavírat,“ uvedl starosta Jakub Malačka (ČSSD).

Dezinfikuje i Brno

Životnost nástřiku je dva roky. Nanotechnologie má všechny potřebné certifikace od Státního zdravotního ústavu, a je tudíž naprosto bezpečná a nejsou známé žádné nežádoucí reakce. Dětská hřiště se radnice rozhodla neuzavírat i z toho důvodu, aby se děti mohly udržovat v dobré fyzické kondici, měly dostatek pohybu a pobývaly na čerstvém vzduchu.

Dětská hřiště se pravidelně dezinfikují i v Brně, kde se o to stará Veřejná zeleň města Brna. Prolézačky, houpačky, lavičky či pískoviště tak neuzavírají veřejnosti a namísto toho je stříkají parou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Malačka

Štítky dezinfekce, dětská hřiště, Znojmo, koronavirus, dětské hřiště, veřejné prostranství, pandemie covidu-19, Brno, ČSSD, Státní zdravotní ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo pokračuje s dezinfekcí města, speciální nástřik dostalo přes padesát dětských hřišť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.