Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Běháním můžete pomoci těm, kteří se sami nepostaví na vlastní nohy

Běhání je v dnešní době velice populární a oblíbený sport. Běh zlepšuje fyzickou kondici, spálí hromadu kalorií a hlavně vyplavuje endorfiny. Běhat může úplně každý, nyní virtuálně i vozíčkáři. Iniciativa Rozběháme Česko chce pomoci handicapovaným k lepšímu životu. Tím, že se k akci připojíte, přispějete lidem s postižením na rehabilitace. Virtuální běh pro Ligu vozíčkářů se uskuteční od 22.3. do 28.3. 2021.

Ke sportu se v dešní době bohužel jen tak nedostaneme, posilovny jsou zavřené, do tělocvičny se nesmí. Co ale může téměř každý, je běhání. Mezi námi jsou i takoví, kteří se na vlastní nohy nepostaví. Iniciativa Rozběháme Česko se rozhodla, že pomůže lidem na vozíčku tím, že zapojí do Benefičního běhu pro Ligu vozíčkářů všechny běžce z republiky. Ať už běháte každý den nebo se v týdnu od 22. do 28. března rozhodnete tenisky obout poprvé, vítán je každý. Svým potem tak může udělat život handicapovaných jednodušší.

Na výběr je kromě běhu či chůze také dogtrekking a canicross, snahou je zapojit i vlastníky čtyřnohých kamarádů. Nechybí však ani kategorie vozíčkáři. Právě na pomoc tělesně hendikepovaným se Liga vozíčkářů zaměřuje.

K účasti na Běhu pro Ligu vozíčkářů stačí mít chytré hodinky nebo telefon, přes které se připojíte do aplikace. Ta poté měří aktivitu v daném týdnu. POsbíraná data pak jednoduše vložíte na webovou stránku. Čím více kilometrů nasbíráte, tím lépe si v závodě povedete. Záznamů můžete mít i několik po sobě. 

Liga vozíčkářů pomáhá handicapovaným

Organizace Liga vozíčkářů má zaregistrované čtyři sociální služby osobní asistence, které handicapovaným lidem nabízí. Krom té mohou vozíčkáři využít i sociální rehabilitací, centra denních služeb a poradny pro život s postižením. Organizace pak pomáhá těmto lidem s osobní hygienou, oblékáním nebo krmením. Spousta z nich je totiž odkázána na každodenní péči druhých.

Běh pro dobrou věc

 Akce nemá určenou trasu. Běžet nebo chodit můžete odkudkoli kamkoli. Stejně tak se můžete s kamarády nebo kolegy zúčastnit týmové výzvy, rozhodnutí je jenom na Vás. Důležité je, zapsat si do diářů datum 22.3.
 do 28.3. 2021
a sportovat pro dobrou věc.Více informací i přihlašovací formulář naleznete na webových stránkách

Díky iniciativě Rozběhejme Česko přispějete právě na pomoc vozíčkářů. Startovné závodu je symbolických 200 korun a peníze poputují na rehabilitace s odborným fyzioterapeutem pro lidi s vážným postižením. Startovné zahrnuje elektronické startovní číslo, diplom a email s poděkováním. 

Od malička mám velmi vřelý vztah ke sportu.Cvičení a posilování je pro mě i díky mému postižení velmi důležité, hlavně proto, abych měl každodenní pohyb,“ říká koordinátor rehabilitace Tomáš Pětník, který se sám pohybuje na vozíku.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liga vozíčkářů

Štítky Vozíčkáři, pomoc, handicap, rozběhejme česko, liga vozíčkářů, sport, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běháním můžete pomoci těm, kteří se sami nepostaví na vlastní nohy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.