Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Břeclav vybuduje relaxační zónu s vodními tůněmi

Břeclav postaví nové místo pro odpočinek a relaxaci v lokalitě tzv. Pivovarského járku kolem současné Cyklosféry. V plánu je pět vodních tůní, pozorovatelna ptactva, vyhlídkové molo, naučná stezka a spousta zeleně. Město příští rok požádá o dotaci.

Po revitalizaci lokality Pivovarského járku se zlepší zadržování vody v krajině, což dopomůže k přírodní rovnováze a životnímu prostředí. 

„Vznikne tady celkem pět nových vodních tůní, které budou propojeny lávkami pro pěší. Chybět nebude pozorovatelna ptactva, dřevěné vyhlídkové molo a přibude i naučná stezka. Bude to pěkné místo pro zábavu a odpočinek v dosahu města a zároveň v přírodě,“ popsal projekt místostarosta Jakub Matuška (STAN).

Soustavu propojených mokřadních tůní doplní stromořadí, remízky, nezpevněný povrch umožňující pěší průchod krajinou a soubor zeleně podle doporučení odborníků na výsadbu. Přemnožení komárů se lidé bát nemusí. Břeclav nasadí totiž proti tomuto hmyzu biologické opatření. V současné době město připravilo studii. O dotaci požádá příští rok. Projekt bude stát necelých 7 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto breclav.eu

Štítky Břeclav, revitalizace, odpočinek, jihomoravský, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav vybuduje relaxační zónu s vodními tůněmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.