Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Nový web Brna pomůže lidem s žádostí o bydlení

Brno usnadní lidem hledání informací o dostupném bydlení. Nově vytvořený web obsahuje mimo jiné mapy, statistiky nájmů a žadatelů a informace o rekonstrukcích a výstavbě. Pro žadatele jsou také k dispozici informační brožury nebo informační centrum.

Zájemci o bydlení nejen v městských ale i sociálních, seniorských, družstevních či sdílených bytech nově najdou potřebné informace na webu bydleni.brno.cz. Na webovém portálu lidé najdou veškeré info o typech městského bydlení, o současných nebo dokončených rekonstrukcích a nové výstavbě. Vytvořil ho bytový odbor společně s Odborem městské informatiky. 

„Nachází se zde informační nástěnka, jež shrnuje informace pro lidi, kteří plánují žádat o běžný obecní byt. Pomocí tohoto „dashboardu“ je možné zjistit, kde bylo největší procento úspěšných žadatelů, kolik bylo v posledních 3 letech zájemců, kolik bytů a jaké nájemné se kde platí. Informace je možné filtrovat a zaměřit se tak na městskou část, která občana zajímá," řekl uvolněný zastupitel pro oblast IT Ondřej Kotas (Piráti).

Podle Kotase web obsahuje i mapku oblastí s jednotlivými druhy bytů. Ty lze filtrovat a při kliknutí na určitý bod zjistit počet bytů v dané oblasti. Na úvodní straně je také možné při kliknutí na vybranou městskou část zjistit počet všech druhů bytů, které se tam nachází.

Kontaktní místo na Maliňáku

Zájemci o bydlení v moravské metropoli mají k dispozici také novou brožuru Obecní bydlení v Brně přehledně. Ta je pro zájemce k dispozici v budovách Magistrátu města Brna a na úřadech městských částí. Další možností, jak získat potřebné informace je návštěva Kontaktního místa pro bydlení na Malinovském náměstí, které funguje od června minulého roku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, žádost, byty, bydlení, dostupnost, městská část, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový web Brna pomůže lidem s žádostí o bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.