Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Kvůli uzavírce se od pondělí uzavře přechod na Dornychu, omezení čeká i řidiče

Řidiči i chodci v blízkosti brněnské Vaňkovky musí v následujících dnech počítat s omezením. Od pondělí až do konce měsíce se změní jízdní pruhy a řidiči budou projíždět přes kolejový pás. Pro chodce se uzavře přechod přes Dornych před obchodním domem Tesco, uvedla v tiskové zprávě Anna Dudková z brněnského magistrátu.

„Omezení jsou nezbytná pro vybudování přechodů mezi přilehlým chodníkem a nástupištěm Úzká. Práce se tak budou týkat například veřejného osvětlení, světelné signalizace, datových a dalších kabelů nebo přípojky pro uliční vpusť," uvedla Dudková.

Dodala, že na omezení naváže od 1. února další etapa prací, která změní vedení dopravy na Dornychu v opačném směru a chodcům uzavře přechod mezi Teskem a Vaňkovkou. Tyto práce potrvají do konce dubna.

Cestující jezdící trolejbusovými linkami 32, 34 a 36 naopak budou moct znovu využívat zastávku v obvyklé poloze. Kvůli rekonstrukci inženýrských sítí a silnice od září loňského roku zastavovaly trolejbusy v Kounicově a Veveří ulici. Od úterý se vrátí na Českou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Maps

Štítky Vaňkovka, přechod, Tesco, dornych, omezení, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli uzavírce se od pondělí uzavře přechod na Dornychu, omezení čeká i řidiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.