Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Studentským papírovým šalinkartám v Brně odzvonilo. Koupit si nově můžou jen elektronickou

Brněnští studenti museli všichni přejít na elektronickou verzi šalinkarty. Elektronickou jízdenku si mohou zakoupit buď jako samostatnou kartu nebo připnout ke své platební kartě.

Zájem studentů o papírovou šalinkartu rok od roku ubýval. Dopravní podnik města Brna (DPMB) se proto rozhodl, že všichni studenti proto přejdou k elektronické verzi této jízdenky. „Zájem studentů o elektronickou jízdenku byl vyšší a vyšší. Pro širokou veřejnost však zůstane i nadále možnost využívat Šalinkartu v papírové formě," sdělila mluvčí DPMB Hana Tomaštíková. Jízdenku si studenti mohou připnout ke své platební kartě, nebo si pořídit samostatnou kartu.

Řada studentů elektronickou jízdenku používala a téměř nic se tak pro ně nemění. „Elektronickou šalinkartu jsem již využívala. Teď ovšem přemýšlím, zda se mi vzhledem k distanční výuce vyplatí ji obnovovat, až mi vyprší," uvedla studentka Terezie Sekáčová. Není jediná, která zvažuje, že koupě nové jízdenky by byla zbytečná. Studentka Zuzana Králová již předplatní jízdenky nevyužívá. „Šalinkartu teď neplánuji kupovat. Nákup zvážím, až pokud bude opět prezenční výuka." řekla.

Ne všem však přechod z papírové jízdenky vyhovuje. „Vyřízení papírové šalinkarty mi přišlo rychlejší a snazší. Ráda bych i nadále měla možnost volby. Ne každý má také možnost si ji v elektronické formě zařídit," myslí si studentka Vendula Smilková. Ze zařizování elektronické jízdenky nebyl z počátku nadšený ani student Adam Chromčák. „Prvotní roces vyřizování mě obtěžoval, ale uznávám, že je to nakonec výhodné," poznamenal.

Ceny jízdenek se pro studenty nemění. Měsíční stojí 275 Kč, čtvrtletní 685 Kč, roční studenty vyjde na 2375 Kč.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Jan Luxík

Štítky studenti, šalina, šalinkarta, Brno, Dopravní podnik města Brna, Zuzana Králová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentským papírovým šalinkartám v Brně odzvonilo. Koupit si nově můžou jen elektronickou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.