Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno postaví na Kolišti nízkoprahové centrum, součástí multifunkční budovy bude i nová školka

Město vybuduje nové nízkoprahové denní centrum na Kolišti. Zastupitelům se podařilo vyměnit parcely a díky memorandu, které včera se společností Hutcham Real podepsali, se tak na křižovatce s ulicí Skořepka vystaví multifunkční budova se školkou s kapacitou pro 50 dětí.

Město včera podepsalo se společností Hutcham Real, s. r. o. memorandum, díky kterému došlo ke směně parcel, kde nyní vznikne nové nízkoprahové centrum se vstupem z Koliště. Brno si se společností domluvilo i stavbu budovy, kterou společně vybudují a poté bude centrum předáno do vlastnictví města. 

Na jaře zřízené kontaktní centrum v sociálně naléhavější oblasti Koliště a Vlhká se velmi osvědčilo. Prokázalo se, že dostupnost je pro nízkoprahová centra klíčem. Proto jsme jeho zachování a stěhování do stálé budovy stanovili jako podmínku nové výstavby multifunkčních domů na ulici Vlhká,“ podotýká primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Denní centra pro osoby bez přístřeší jsou důležitá ke zvládnutí nejen aktuální epidemiologické situace, ale hlavně jsou možností systematické sociální práce s lidmi v nouzi. Centrum provozované společností Podané ruce denně navštíví cca 100 lidí. Celkem službu od jejího otevření v dubnu loňského roku využilo zhruba 800 osob a bylo uskutečněno 21 593 kontaktů. Považujeme jeho provoz za natolik prospěšný, že jsme po uzavření smlouvy o dlouhodobém pronájmu daných parcel začali s vlastníky spolupracovat na trvalém řešení situace,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl. 

Děti se dočkají i nové školky

Společnost Hutcham Real vybuduje na parcelách multifunkční budovy včetně všech technických infrastruktur, součástí objektu bude i školka pro minimálně 50 dětí, která nahradí tu stávající.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Školka, Brno, koliště, město, pozemek, Markéta Vaňková, Robert Kerndl, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postaví na Kolišti nízkoprahové centrum, součástí multifunkční budovy bude i nová školka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.