Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tloušťka ledu na Prýglu nepřesahuje pět centimetrů. Vstup na zamrzlou plochu je velmi nebezpečný

Brněnští strážníci důrazně varují před vstupem na zamrzlou plochu Brněnské přehrady. Tloušťka ledu totiž nepřesahuje ani pět centimetrů, pro člověka tak vstup na něj představuje vysoké nebezpečí propadnutí.

Na mnoha místech přehrady prosakuje voda, led se láme již u břehu, a to i v lokalitách, kde bývá nejpevnější. Jednou z nich je okolí přístaviště, kde strážníci několikrát tenkou vrstvu ledu prošlápli, než se dostali na pevnější plochu.

Ani tam ale tloušťka ledu nepřesáhla pět centimetrů a led se místy propadal. „Městská policie v žádném případě nedoporučuje pohybovat se po zamrzlé hladině. Za těchto okolností je to jednoznačně hazard se zdravím," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Neházejte na hladinu kameny, žádají strážníci

Pro strážníky bylo podle něj příjemným překvapením, že na led po celý den téměř nikdo nevstupoval. „Vzhledem k tomu, že na povrchu leží vrstva střídavě odtávajícího a zamrzajícího sněhu, která vytváří hrbolatou krustu, nelákala plocha ani bruslaře," dodal Ghanem.

Strážníci připomínají, že není vhodné zkoušet pevnost ledu házením kamenů. Jeho struktura se tím narušuje a přimrzající kamení později způsobuje potíže bruslařům. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky prýgl, led, Brněnská přehrada, strážníci, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tloušťka ledu na Prýglu nepřesahuje pět centimetrů. Vstup na zamrzlou plochu je velmi nebezpečný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.