Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohyb na tenkém ledě je velmi nebezpečný, Povodí Moravy radí na zamrzlou vodu zatím nevstupovat

Teploty klesají pod nulu, což se projevuje na vodních nádržích, řekách a dalších vodních hladinách. Pracovníci Povodí Moravy varují všechny dobrodruhy, aby na led nevstupovali. Tloušťka ledu je totiž momentálně jen několik málo centimetrů, a hrozí, že dojde k jeho prolomení pod tíhou člověka.

I přesto, že podle předpovědi by měly teploty stále klesat, je led na hladině vodních toků, jezů a nádrží velmi tenký. Ani tak to ale neozdrazuje některé lidi, aby se vydali tloušťku ledu osobně kontrolovat.

Led může být oslaben i vlivem nestejnoměrně proudící vody a kolísáním hladiny pod ledem, může se tak velmi rychle stát, že se prolomí i při mírném zatížení. Pracovníci Povodí Moravy varují, že vstup na zamrzlé plochy kvůli bruslení a provozování dalších zimních sportů je pouze na vlastní nebezpečí, které ale číhá opravdu veliké.

Dále upozorňujeme, že vodní nádrže Bojkovice, Boskovice, Fryšták, Hubenov, Karolinka, Koryčany, Landštejn, Mostiště, Nová Říše, Opatovice, Slušovice, Vír a Znojmo jsou vodárenské nádrže s vymezenými ochrannými pásmy, kde platí zákaz vstupu obecně." upozorňuje tiskový mluvčí Petr Chmelař.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pmo

Štítky Led, varování, nebezpečí, jmk, Povodí Moravy (státní podnik), Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohyb na tenkém ledě je velmi nebezpečný, Povodí Moravy radí na zamrzlou vodu zatím nevstupovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.