Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Komunista Filip se zastal odboráře Dufka. Škoda, že málo koho napadlo zamyslet se nad úrovní pohostinství, říká

Uplynuly zhruba dva měsíce od výroku odboráře Bohumíra Dufka, který rozpoutal vlnu emocí především na sociálních sítích. Poté, co se nechal slyšet, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací a zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se podává alkohol, schytal nejen od živnostníků v oboru ostrou kritiku. Na jeho výrok nyní navázal předseda KSČM Vojtěch Filip, který částečně s jeho slovy souhlasí.

Kdo je Bohumír Dufek, který se behěm druhé vlny koronaviru proslavil výrokem v televizním pořadu? Pětašedesátiletý rodák z Havlíčkova Brodu je český odborový předák, který je posledních 25 let předsedou Asociace samostatných odborů ČR. Od roku 1999 je zároveň viceprezident Evropské federace odborových svazů pracovníků v zemědělství, potravinářství a turismu. Před revolucí byl také členem KSČ.

„Dufek to tvrdě schytal ze všech stran, nejen od majitelů restaurací. Pravda, jeho vyjádření bylo poněkud nešťastné, byť za ním určitě nestála jak znám osobně Dufka žádná zlomyslnost. Škoda, že málo koho přitom napadlo zamyslet se nad skutečnou úrovní českého pohostinství,“ napsal předseda KSČM na svůj profil na Facebooku.

Podle svých slov rozlišuje restaurace dobré, do kterých se rád vrací a ty, kam podruhé už jít nechce. „V kontextu Dufkova emociálního „padni, komu padni“ kritici jaksi pozapomněli, čím vším a v jakých hygienických podmínkách jsme tu a tam za nikoli malý peníz krmeni. Dosti toho bylo a je k vidění třeba v pořadech jako jsou Černé ovce nebo například Zdeňka Pohlreicha. Co se nalézá v lednicích a mrazácích a jak tam čistota pláče. Jistě mne také budou někteří teď kamenovat, ale tato zařízení měla být mimo provoz dávno z rozhodnutí hygienické služby. Zavře-li je covid, zlobit se asi nebude nikdo. A ty poctivé stát na holičkách nenechá,“ dodal Vojtěch Filip.

Předseda KSČM svým příspěvkem na Facebooku reagoval na slova odboráře Dufka, který v listopadu loňského roku prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima News, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací, zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se podává alkohol. V pořadu společně s ním vystupoval šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který ho za jeho slova zkritizoval. Podle jeho slov je tento názor zcela mimo. „On si představuje, že když někdo zkrachuje, tak je to něco pozitivního,“ kritizoval odboráře šéfkuchař.

Do předsedy Asociace samostatných odborů se v listopadu opřel také majitel hlubocké reklamní agentury Martin Hájek. Ten nechal na čtyřech místech vylepit billboardy upozorňující na Dufkovo vyjádření.

„Úspěšný krach do nového roku. Jmenuji se Dufek… Bohumír Dufek,“ píše se na billboardu přirovnávajícím předního odboráře ke komunistickým pohlavárům. 

„Proč jsem to udělal? Protože flusnul nám živnostníkům do ksichtu. On tady říká, aby zaměstnanci nebo majitelé hospod šli na pracovní úřady. To přeci není řešení. Přeci za tu situaci, která tu je, může nemoc a ne lemplovitost zaměstnavatelů,“ řekl Hájek a dodal, že je to čistě jeho soukromá iniciativa.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto YouTube

Štítky Martin Hájek, Bohumír Dufek, odbory, koronavirus, billboard, Vojtěch Filip, hospoda, restaurace, KSČM, Česko, Asociace samostatných odborů České republiky, Zdeněk Pohlreich, KSČ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komunista Filip se zastal odboráře Dufka. Škoda, že málo koho napadlo zamyslet se nad úrovní pohostinství, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.