Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ženy, vrhněte se do světa IT. Čeká vás příjemná práce i odměna

PR článek

Pokud vás někdy lákaly informační technologie, teď je ten správný čas, kdy do nich naskočit. V dnešní době to má hned několik výhod. Jednou z nich je fakt, že většina firem si nehledá nové zaměstnance jen podle vysokoškolského titulu, ale hodnotí především zkušenosti kandidáta. Pokud firma hledá začátečníka, na technických dovednostech ani tak nezáleží. Jde především o prokázání schopnosti člověka na sobě s chutí pracovat a neustále se vzdělávat. Do IT se tak může dostat opravdu každý a nezáleží na tom, jestli jste muž, nebo žena.

Informační technologie bývají často chápány jako čisté programování, to ale není pravda. IT nabízí spoustu zajímavých témat, od datové analýzy přes zmiňované programování, grafiku, vedení projektu až po tvorbu webu nebo testování (zkoušení) programů a aplikací. 

Právě na tvorbu webu a testování připravuje organizace Czechitas tříměsíční rekvalifikační kurz s názvem Digitální akademie. Ta je určena primárně pro ženy, které mají touhu změnit svou kariéru a vstoupit do světa IT. Vybrané zájemkyně projdou tříměsíčním kurzem, kde kromě  znalostí a dovedností získají kariérní poradenství, podporu zkušených mentorů a propojení na firmy. Skoro polovina absolventek po ukončení Digitální akademie najde uplatnění v IT firmách, i když předtím pracovaly v jiném oboru. 

Digitální akademie: Testování připraví ženy na práci v oblasti testování softwaru. Patnáct míst bude vyhrazeno pro ženy s dětmi mladšími 15 let, které žijí v kraji Jihomoravském, a pro ženy, které pracují v oboru IT, ale na jiných pozicích. Ty mají celý kurz bezplatně. Více informací o Digitální akademii: Testování naleznete ZDE

Digitální akademie: Web připraví účastnice na pozici junior front-end developera. Velká část Akademie je zaměřená na vývoj webových aplikací, tzn. programování v Javascriptu, zbývající část se věnuje HTML/CSS, UX a další. Více informací najdete TADY.

O Digitální akademii pořádají Czechitas  informační večer, kde budou zodpovězeny veškeré dotazy ke studiu. Ten proběhne online 18. ledna. Přihlásit se můžete ZDE. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Czechitas

Štítky Czechitas, kurzy, it, workshopy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy, vrhněte se do světa IT. Čeká vás příjemná práce i odměna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.