Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liga vozíčkářů vyzývá ke sportu, díky projektu O kolečko víc můžete svou aktivitou pomoci vozíčkářům

Už 30 let pomáhá Liga vozíčkářů lidem s fyzickým a kombinovaným postižením. Zahájila sociální projekt Rehabilitace, ten společně s odborným fyzioterapeutem vrací tyto lidi zpět do aktivního života. Nyní Liga spojila síly také s brněnským florbalovým oddílem K1 Florbal Židenice a vytvořila dlouhodobý projekt s názvem O kolečko víc.

O kolečko víc je projekt, který přináší motivaci všem sportovcům a aktivně žijící veřejnosti, během přerušení soutěží v době pandemie hráči a trenéři, ale i rodiče pravidelně sportovali a ukázali, že je koronavirus nezastaví. Tato aktivita přiměla Ligu vozíčkářů společně s členy Florbalu Židenice, aby vytvořila projekt, který pomůže lidem s postižením. Kampaň O kolečko víc díky mobilní aplikaci Strava střádá co nejvíce kilometrů a následně nastřádat co dvojnásobek korun.

Zapojit do projektu se může každý. Stačí si nainstalovat aplikaci Strava, skrze kterou se přidáte do clubu O kolečko víc. Tam potom budete ukládat své kilometry, které naběháte, najezdíte na bruslích nebo na kole. 

Pomoci můžete i finančně, speciálně pro projekt Rehabilitace, ve kterém fyzioterapeut pomáhá lidem s postižením, byl vytvořen transparentní účet, kam můžete přispět libovolnou částkou. Všechny informace jsou na webu Ligy vozíčkářů.

Sportujme, hýbejme se, udělejme společně O kolečko víc a pomozme dobré věci. Podrobnější informace naleznete na webech ligavozic.cz a florbalzidenice.cz a na sociálních sítích obou organizací.

Manuál k využívání aplikace Strava: 

- Na svém mobilním zařízení nainstalujte aplikaci Strava (oranžové logo)

- Pokud nemáte, vytvořte si svůj profil

- V sekci CLUBS vyhledejte O kolečko víc a klikněte na něj

- Klikněte na Join a tím se přidáte do našeho clubu

- Jakmile v aplikaci vytvoříte jakoukoli aktivitu (běh, brusle, kolo, lyže) a po ukončení jí uložíte, tak se automaticky přičte do clubu O kolečko víc (pozor: chůzi najdete v Recent activity, ale ne v Leaderboards)

- Uvnitř klubu najdete uložené aktivity, seznam sportovců přidaných do clubu, ale také informace včetně aktuálních příspěvků o kampani O kolečko víc

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liga vozíčkářů

Štítky Vozíčkáři, liga, tým, pomoc, handicap, brno, projekt, Židenice, Strava, Florbal Židenice, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga vozíčkářů vyzývá ke sportu, díky projektu O kolečko víc můžete svou aktivitou pomoci vozíčkářům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.