Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Favority na prezidenta jsou Andrej Babiš, Klaus starší a generál Pavel, odhadují bookmakeři

Největšími favority na budoucího prezidenta České republiky jsou podle bookmakerů aktuálně premiér Andrej Babiš (ANO, 2,45:1), bývalý prezident Václav Klaus starší (5,5:1) a generál Petr Pavel (7:1). Na vítězství Babiše směřuje 40 procent sázek. Volby jsou naplánovány na leden 2023, objem sázek už přesto dosáhl téměř tří milionů korun. Ostatní sázkové kanceláře kurzy na budoucího prezidenta nemají v nabídce.

"Sázkaři z logiky věci využívají pestrou paletu kandidátů, kteří v takovém předstihu disponují velmi vysokým kursem. Aktuálně je kursovým favoritem stávající premiér Andrej Babiš. Otázkou je, jak se do preferencí sázkařů v dalších měsících promítne vládní boj s pandemií covid-19," uvedl mluvčí sázkové společnosti Fortuna Petr Šrain.

Na podzim podle něj zájem sázkařů o Babiše zpomalil, naopak z kursu 15:1 na stávajících 5,5:1 vyskočil Václav Klaus starší. Zajímavostí přitom je, v úvodu sázek byl hlavním favoritem Václav Klaus mladší (Trikolóra). Ten má nyní kurs 25:1.

V kurzové nabídce Fortuny je aktuálně 58 jmen. „Spektrum favoritů se každopádně bude ještě vyvíjet, zejména v návaznosti na to, jak budou jednotliví aspiranti oznamovat své kandidatury případně o jakou podporu se budou opírat. Konkrétně na středopravém politickém spektru se dá předpokládat určitá konsolidace, která by mohla posunout výše třeba Miloše Vystrčila (ODS, 14:1), případně Miroslavu Němcovou (ODS, 35:1)," doplnil Šrain.

Vysoké kurzy na Haška, Novotného nebo Kajínka

Zatím nejvyšší sázka je za zhruba 50 tisíc korun. Sázkař na tiketu zkombinoval vítězství Joe Bidena v amerických volbách s triumfem Babiše. V případě úspěchu by vyhrál zhruba 250 tisíc korun. Na vítězství bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) Fortuna přijala sázku za 10 tisíc korun v kurzu 35:1. Zajímavostí jsou tikety za 1000 korun na vítězství starosty Řeporyjí Pavla Novotného (666:1), bývalého hokejového brankáře Dominika Haška (1111:1) nebo Jiřího Kajínka (350:1), kterému prezident Miloš Zeman udělil milost.

Po zkušenostech s posledními volbami v Česku i s těmi nedávnými v USA, je patrné, že nadcházející tuzemská prezidentská volba bude pro naše sázkaře ohromným lákadlem a stane se jednou z nejvýznamnější událostí. Ještě dříve nás ale čekají parlamentní volby, uvidíme, jak se rostoucí zájem o politické události projeví na nich," uvedl dále Šrain.

Rekordní politickou událostí v objemu sázek byly letošní prezidentské volby v USA se sázkami za zhruba 300 milionů korun. Do té doby držely rekord poslední prezidentské volby v ČR s 285 miliony korun.

Tipsport a jeho dceřiná společnost Chance plánují zařadit sázky na budoucího prezidenta na konci příštího roku. „Volba prezidenta je za více než dva roky. Aktuálně jsou pro sázkaře mnohem zajímavější volby do Poslanecké sněmovny, které mohou být v mnohém zlomové. I jejich výsledek může některé osobnosti nebo politiky posunout do role kandidátů a napovědět jim, zda mají u občanů šanci. A to asi nejvíce při úvahách o kandidatuře Andreje Babiše," uvedl bookmaker Tipsportu Pavol Boško. Nyní se dá sázet na to, zda volby vyhraje ANO. Podle bookmakerů je aktuálně pravděpodobnější, že toto hnutí nezvítězí (1,7:1).

Dále lze sázet na to, zda bude Andrej Babiš 1. března 2021 premiérem vlády s důvěrou a Jan Blatný (za ANO) 1. února ministrem zdravotnictví. Podle kurzů 1,2:1, respektive 1,13:1 je to velmi pravděpodobné.

Koho byste zvolili jako příštího českého prezidenta/prezidentku?

Celkem hlasovalo578 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky volby, prezident, Babiš, Klaus, Pavel, bookmaker, Andrej Babiš, Václav Klaus mladší, Petr Pavel, ANO 2011, Česko, Fortuna Game, prezidentské volby, Dominik Hašek, Jiří Kajínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Favority na prezidenta jsou Andrej Babiš, Klaus starší a generál Pavel, odhadují bookmakeři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.