Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bruslařská sezona začala. Některá kluziště ale ani neotevřela, ani u Jošta se letos bruslit nebude

Bruslařská sezóna začala. Na začátku prosince se většinou otevírají zimní kluziště, kde lidé mohou užít oblíbeného zimního sportu. Letos však většina kluzišť otevřela s několikadenním zpožděním a některá dokonce zůstanou zavřená. Kvůli stálému nárůstu počtu nakažených koronavirem se jejich provoz stále mění.

Spousta sportovců je zklamaná

Měsíc Vánoc a zimních sportů podzim je už v polovině. Kvůli vládním opatřením jsou ale jeho klady značně limitovány. Například kluziště u Jošta tento rok zůstne zavřené. „Investice do výstavby Brusláku je zhruba tři miliony a samotná stavba trvá přibližně měsíc. Nechtěli jsme to riskovat,“ sdělila mluvčí části Brno-střed Kateřina Dobešová. 

To velmi mrzí nadšenou amatérskou sportovkyni Markétu Šerou. „Je to velká škoda, na toto období se těším celý rok a je takto omezené, někde třeba vůbec neotevřeli. Chodím bruslit třeba i 4x týdně a je to tak pro mě velké zklamání, na jezera se bojím chodit bruslit, nemusí to být vždycky úplně bezpečné," sdělila.

Bruslení je velmi oblíbený zimní sport. V tomto roce si ho ale příliš neužijeme

Od pátku PES opět na čtyřce

Do pátku platí třetí stupeň Protiepidemického systému PES a tedy na jedné ploše může bruslit jen padesát lidí. „V pátek jsme otevřeli kluziště Vodova za Lužánkami. Při snížení počtu na šest osob by ale provozování bylo neekonomické a navíc velmi problematické na organizaci vstupu,“ uvedla mluvčí společnosti Starez-Sport Michaela Radimská. Na kluzišti Vodova bude fungovat občerstvení, půjčovna i brusírna. „Bohužel za Lužánkami jde o vnitřní prostory, a tak tam tyto služby nebudou k dispozici,“ dodala Radimská.

Jiná kluziště si na aktuální situaci příliš nestěžují. „Zákazníků máme plno, většinou si naše kluziště pronajmou na hodinu a pro 6 osob a hrají hokej. V zimním obodbí těch sportů není mnoho a není zárověn tolik sněhu, aby se šlo třeba bobovat," říká organizátor brusliště v Řícmanicích. „Bohužel od pátku bude zase PES na čtyřce, takže přijdou určitá omezení, nedá se nic dělat, mrzí nás to," dodal.

Omezení netěší i hokejistu Oldřicha Brýžu z Řícmanic. „Chodím s klukama pravidelně hrát hokej, je to taková naše tradice, kdy se potkáme, pokecáme a zárověn uděláme něco pro naše zdraví. Ted to bohužel nepůjde, ale opatření respektuji," uvádí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Protiepidemický systém České republiky, Vánoce, Řícmanice, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslařská sezona začala. Některá kluziště ale ani neotevřela, ani u Jošta se letos bruslit nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.