Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Řidič se snažil ujet v Brně od nehody, namířil si do protisměru na D1

Horké chvilky připravil policistům čtyřiatřicetiletý muž, který ujel po dopravní nehodě v Bystrcké ulici krátce po třetí ráno v noci na úterý. Policejní hlídka přivolaná na místo podle zbytků pneumatiky a vrypů na vozovce vystopovala, že po projetí Pisáreckého tunelu najel na dálnici D1 a v pásu na Brno jel v protisměru na Prahu. 

Policisty současně zastavil řidič, který potvrdil, že se minul s autem v protisměru. „Zatímco operační důstojník organizoval zastavení provozu na dálnici, hlídka se vydala stíhat vozidlo, které jelo asi padesátikilometrovou rychlostí středových svodidel," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Na znamení k zastavení řidič nereagoval, policistům se ho však naštěstí podařilo předjet a autem mu zahradit cestu. 

Muž za volantem se choval zmateně, nereagoval na pokyny a podle policistů se neorientoval v čase a prostoru. Proto nakonec skončil v péči zdravotníků. Čím a zda byl ovlivněn, ukáže až rozbor krve.

„Policisté navíc zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel za ohrožení pod vlivem návykové látky a je na něj dokonce vydán příkaz k zatčení. Případ bude pravděpodobně kvalifikován jako obecné ohrožení," dodal Šváb.

Policisté nyní žádají svědky, kteří se potkali s autem v protisměru mezi 185. a 190. kilometrem ve směru na Brno, aby se přihlásili na lince 158. „Uvítáme také záznamy z palubních kamer," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky nehoda, pronásledování, protisměr, D1, policisté, Brno, Dálnice D1, Praha, Pisárecký tunel, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič se snažil ujet v Brně od nehody, namířil si do protisměru na D1  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.