Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalé sklady u dopravního hřiště v Lužánkách se do dvou let promění v cukrárnu. Město hledá nájemce

Vedle dopravního hřiště v Lužánkách by do dvou let měla vzniknout cukrárna. Děti s rodiči tak budou mít sladké občerstvení k dispozici přímo po tréningu. Radní města Brna schválili pronájem bývalých nefunkčních skladů v parku, ze kterých by chtěli vytvořit útulný podnik.

Radní schválili projekt přestavby bývalých skladů u dopravního hřiště v Lužánkách, děti by tak za dva roky mohly z cyklistické trénovací trasy přímo do cukrárny. Město vypíše veřejnou zakázku o nájemce prostor, bude však nutné objekt nejdříve opravit.

„Budova se v současné době již nevyužívá a je ve špatném stavu. Není napojena na vodovod ani kanalizaci. Nutná tak bude nejdříve její rekonstrukce, přičemž nájemce se na ní bude finančně podílet. Opravu máme vyčíslenou zhruba na 7 milionů,“ uvedl Petr Hladík, 1. náměstek brněnské primátorky.

Kolik bude cukrárna stát se ještě neví

Finální částku za opravy město ještě nezná, tu určí až po vyhodnocení veřejné zakázky. Stavební povolení i projektovou dokumentaci bude zařizovat Veřejná zeleň města Brna. Jakmile město vybere dodavatele, nájemce složí zálohu na nájemné uhrazením nákladů na rekonstrukci, z částky mu pak bude odpočítáváno roční nájemné.

Zájemci mohou své nabídky podávat do 15. ledna na Odbor životního prostředí MMB, případně datovou schránkou. Budoucí nájemce smlouvu podepíše ještě na začátku roku 2021. Cukrárnu pak bude moci začít provozovat nejspíše do konce roku 2022. 

„Při výběru nájemce bude kromě výše ročního nájemného, hrát roli i jeho podnikatelský záměr. Cukrárnu bude provozovat blízko dětského hřiště a v lokalitě významné městské zeleně. Příjemné posezení by tu měly najít především rodiče dětí. Zpestření to ale bude pro všechny, kteří do Lužánek rádi chodí na procházky,“ přiblížil Hladík.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky cukrárna, Lužánky, Brno, soutěž, rekonstrukce, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé sklady u dopravního hřiště v Lužánkách se do dvou let promění v cukrárnu. Město hledá nájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.