Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Na Poříčí vznikne nová odpočinková zóna. Oživení se dočká i vnitroblok u Kotlářské

Brno nechá zkultivovat dva prostory nacházející se na brněnském středu. Lidé žijící v okolí Poříčí se mohou těšit na novou odpočinkovou zónu, která vznikne v trojúhelníku mezi silnicemi před budovou Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. Druhým projektem pak bude revitalizace vnitrobloku Bayerova – Botanická. Každý z projektů vyjde podle města na "několik milionů korun".

Nový odpočinkový prostor na Poříčí poslouží především studentům blízké fakulty, cyklistům projíždějícím okolo Svratky a kolemjdoucím chodcům.

„Kvůli husté síti inženýrských sítí dojde ke zpevnění některých ploch, část prostranství bude zastíněna, osadí se zde nový mobiliář a zároveň dojde k úpravám terénu umožňujícím lepší hospodaření s vodou. V místech, kde to podmínky dovolí, bude vysázena zeleň,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Výsadba zeleně, úprava dětského hřiště a cvičení pro seniory

Město také podpoří revitalizaci hojně navštěvovaného veřejně přístupného prostranství mezi ulicemi Bayerova, Botanická, Dřevařská a Kotlářská. 

„Stejně jako u prostoru na Poříčí chceme vnitroblok kultivovat a více přiblížit lidem. Vzniknou zde nové cesty, které budou v nočních hodinách osvětleny," přiblížil radní pro oblast územního plánování a rozvoje Filip Chvátal.

Návrh revitalizace vnitrobloku Bayerova–Botanická. Vizualizace: Ing. Alžběta Kalábová

Podle něj se počítá i s výsadbou nvých dřevin a doplnění zeleně o trvalkové záhony a kvetoucí keře. Stávající mobiliář bude nahrazen novým a upraveno bude i dětské hřiště. V prostoru pro seniory budou instalovány stroje na cvičení,“ uzavřel Chvátal.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ing. Klára Zahradníčková

Štítky poříčí, odpočinková zóna, bayerova, vnitroblok, mmb, Brno, revitalizace, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, Petr Hladík, KDU-ČSL, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Brauner

Odpočinková zóna v této lokalitě? To je absolutní hovadina. Nemluvě o úbytku parkovacích míst, kterých už tak je na Oltecu zoufale málo.

Pondělí, 11. ledna 2021, 09:48Odpovědět

Petr Dvořák

Nová odpočinková zóna na Poříčí. Aha! Trojúhelník o obsahu odhadem 800 m2. Spousta zahrádek v chatových koloniích je větší. Z jedné strany nekonečná kolona aut na čtyřproudové ulici Poříčí, z druhé strany věčně stojící auta čekající na zelenou Na Křížové směrem od Mendláku, z třetí strany pětipatrová budova. Není to spíš zóna smrti? Projekce a výstavba - Chobotnice.

Pondělí, 26. října 2020, 06:27Odpovědět

FOTO: Na Poříčí vznikne nová odpočinková zóna. Oživení se dočká i vnitroblok u Kotlářské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.