Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hospody do desíti večer a další omezení sportovních akcí. Prymula potvrdil nová opatření

Ministerstvo zdravotnictví dnes zveřejnilo další opatření, která mají omezit epidemii nemoci covid-19. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) potvrdil to, co oznámil již během úterý. Nově bude povinné uzavření restaurací a barů ve 22:00 a také je v plánu další omezení sportovních akcí. Zpřísněná opatření mají platit od čtvrtka, a pokud povedou ke snížení klíčových ukazatelů o šíření infekce, budou podle Prymuly po 14 dnech zrušena. Školy žádná další omezení nečekají.

V úterý laboratoře v Česku potvrdily nákazu novým koronavirem u 2394 lidí, to je druhý nejvyšší denní nárůst od začátku epidemie. Celkem se od 1. března, kdy se v Česku objevily první případy onemocnění covid-19, nakazilo 53 158 lidí. Počet aktuálně nakažených je nyní podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví vyšší než celkový počet vyléčených, podobná situace byla naposledy v dubnu. 

Omezení se dotknou také sportovních akcí. Počet diváků by se měl podle Prymulova vyjádření snížit na 2000 sedících lidí. "Uvnitř to bude tisíc lidí," dodal. Nový ministr zdravotnictví rovněž oznámil, že problémem jsou podle něj i kontakty lidí po zápasech kolem stadionů.

"Někteří namítají, že by chtěli, aby to bylo poměrově, a ne limitováno na 2000, aby na velkých stadionech to bylo více. My si toto uvědomujeme, ale zcela záměrně je limitace na tomto počtu, protože v takovýchto případech dochází k poměrně blízkým kontaktům po ukončení zápasu kolem stadionu. To je důvod, proč tady nejsou rozdíly," doplnil ministr.

Venkovní akce na stání se budou moci konat pouze do účasti 50 osob. "Nadále platí zákaz vnitřních akcí na stání pro více než deset lidí," shrnul Prymula.

Prymula uvedl, že Česko je v této oblasti benevolentnější než okolní země. Omezení počtu návštěvníků sportovních akcí ministr konzultoval s vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Repro foto ČT

Štítky koronavirus, Prymula, hospody, sport, omezení, opatření, Roman Prymula, sportovní událost, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, ANO 2011, Česko, Milan Hnilička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospody do desíti večer a další omezení sportovních akcí. Prymula potvrdil nová opatření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.