Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ANKETA: O nejošklivější místo v Brně

Všechno má svou světlou a temnou stránku. A to i Brno. Hezká, ikonická místa, která se zalíbí každému turistovi, střídají temná zákoutí, od kterých odvrátí zrak i otrlý Brňák. A my se jich zeptali, která jsou ona místa, která považují za nejošklivější.

Výchova vrahů

Libor Kamenský (31)

Nejošklivější místo, na které jsem v Brně narazil, je jednoznačně dětské hřiště na betonovém parkovišti za Městským divadlem. Je to koncentrace čiré deprese a existenciální tísně. Skluzavka, ze které je sešup na tvrdou zem, pískoviště bez písku a jeden osamělý oprýskaný houpací koník. Navíc je to celé obehnané drátem jako v pasťáku. Kdybych na tomhle hřišti vyrůstal, měl bych dnes slušně rozjetou kariéru masového vraha.

Strach nahánějící podchod

Iva Půčková (22)

Z míst, kterými pravidelně chodím, je to asi oblast před hlavním nádražím a podchod u nádraží. Nepůsobí to tam nijak hezky ani čistě. Je tu velká koncentrace lidí, takže i lidí bez domova. Navíc mám pocit, že to tu není moc bezpečné, zvlášť večer nebo v noci. Když tudy jdu přes den, vadí mi spíš nepořádek, když procházím sama po tmě večer, občas se i trochu bojím. 

Nevyžádané malůvky

Věra Vozňáková (85)

Co se mi nelíbí vůbec na ničem, jsou počmárané domy. To je opravdu nejhorší, to mi vadí, nejen v Brně ale úplně všude. To je opravdu škoda, tím se skryjí i ty pěkné architektonické prvky, které jsou na budovách. To by se mělo ohlídat. 

Nedaleko od Brna

Dana Procházková (58)

Z okolí Brna považuju za nejošklivější Stránskou Skálu. Je to tam zničené, zdevastované a neudržované. Mám z toho takový smutný, traumatizující pocit.

Neoblíbený Cejl

Hana Nováková (71)

No, já myslím, že Cejl, ta ulice. Protože je tam dost problémových lidí, hodně se tam srocují, to vidíte na každém rohu. Jinak bych neřekla, že je něco špatného na Brně, já si myslím, že každý kout má hezký.

Jiří Petr (31)

Nelíbí se mi prostor ohraničený Kolištěm, ulicí Milady Horákové, řekou Svitavou a ulicí Křenová. Staré, poničené domy, nepořádek, doprava. Bydlet bych tam nechtěl.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky anketa, názory, nejošklivější místo, Brno, Milada Horáková, Dana Ticháčková, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarek Triste

Hezký večer, díky těm nekompetentním tupcům na radnici je celé Brno špinavá díra nevhodná k životu.

Sobota, 12. září 2020, 19:44Odpovědět

ANKETA: O nejošklivější místo v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.