Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Benefiční bazar vybírá peníze pro útulek. Zanedbaným psům můžou lidé pomoci i koupí koláče

Na zahrádce Duck Baru, v příjemném prostředí pod listnatými stromy, se tísní několik stolů obtěžkaných domácími a ručně vytvořenými výrobky. Na dřevěných vrátkách při vstupu do areálu pak visí malý plakát, který vše vysvětluje. „Charitativní bazárek,“ hlásá. Výrobky tu totiž nabízejí příchozím a doufají ve vydělání nějaké té koruny, která půjde na dobrou věc.

Hlad při nákupech nehrozí

Přes obrázky, sazeničky pokojových kytek, výrobky z levandule až po plechy a tácy slaných a sladkých dobrot. Místní z komunity Kamenné čtvrti se rozhodli vyhradit své odpoledne pro dobrou věc. Mezi nimi i Petra Varaďová, která na Kamence bydlí. Na vlastní náklady nakoupila suroviny a napekla buchty, slané a sladké koláče i listové šátečky. „Je to dobrá věc, že se to tu koná, a když jsme místní, tak se k tomu přidáme,“ usmívá se mladá tmavovláska.

O trošku šťastnější hafani

Všechny předměty tu jsou opatřené žlutým lístečkem, hlásající cenu. Vybrané peníze pak poputují na Útulek Michalovce. „Ještě dneska večer jim všechno do poslední koruny pošleme na účet,“ slibuje jedna z organizátorů Zuzana Drbalová. Cílový útulek vybírali pečlivě, zvažovali „kdo by to mohl tak nejvíc potřebovat.“

Nakonec se rozhodli pro jeden ze slovenských, protože tam podle ní situace s opuštěnými psi i kočkami horší. „Řeší také těžší případy, než většina útulků třeba u nás, tak nám to přišlo jako dobrá volba,“ vysvětluje. Finance tak půjdou na veterinární péči zanedbaných psů z „cikánských osad“ na východě Slovenska, kteří jsou ve špatném stavu a nejde jen o kastraci nebo očkování. I když i na to u čtyřnohých tvorů dojde.

Benefiční turistika

Jednou z těch, která zvědavě okukuje stoly s nabídkou je Kateřina Judexová. Do míst, kde nabízejí drobnosti za příspěvek na dobrou věc, míří často. Ráda se podívá na rozličný sortiment a často si i něco odnese, s dobrým pocitem, že její peníze budou dál pomáhat. „Chodím, něco občas přinesu, něco si koupím a tak,“ popisuje.

Volnočasový prostor a bohatě zásobený bar

Pro Duck Bar, který akci hostí ve svých prostorech, není ruch na zahrádce žádnou novinkou. „Bývají tady blešáky několikrát do roka, fašaňk na jaře, na podzim hody, vánoční jarmarky, koncerty …“ jmenuje tamní kulturní život barmanka Pavlína Karvasová. Na podzim navíc spouštějí environmentálně – vzdělávací program s přednáškami, besedami a workshopy.

Blešáky na podporu zvířat v nouzi nejsou v Brně výjimkou. Další se například chystá už příští týden pod hlavičkou Útulku Tibet v Industře. Podpořit jej jde jak přinesením vlastních věcí k prodeji, tak nákupem nabízených.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky benefice, bazar, psi, útulek, Kamenná čtvrť, peníze, pes, Slovensko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční bazar vybírá peníze pro útulek. Zanedbaným psům můžou lidé pomoci i koupí koláče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.