Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie opět zasahuje na radnici brněnského středu. Podle Hospodářských novin kvůli kauze politiků z ODS

Policie zasahuje na radnici městské části Brno-střed. Informaci Hospodářských novin potvrdila mluvčí Brna-středu Kateřina Dobešová. Podle ní ale nelze sdělovat bližší informace. Radnice má vyvěšené upozornění, že je zavřený odbor investiční, ekonomický, bytový a správa nemovitostí. Policie zasahovala na radnici už loni v březnu kvůli možné korupci. Ve vazbě skončil mimo jiné tehdejší radní a bývalý místostarosta Jiří Švachula (dříve ANO).

Policie zasahuje na místě nyní. „Zajišťuje v rámci svého šetření podrobnosti, ale nemůžeme nyní sdělovat informace," uvedla Dobešová. Podle vyjádření tajemníka brněnského středu spolupracuje úřad s policisty, kterým poskytuje přístup ke všem informacím, které si vyžádají.

Policisté zasahují na několik odborech: konkrétně bytovém, ekonomickém a odboru investic a správy bytových domů. „Objem dokumentů, které policisté na těchto odborech prochází, je velký. Domnívám se, že minimálně celé pondělí budou tyto odbory uzavřeny," dodal Štika.

Národní centrála proti organizovanému zločinu podle Hospodářských novin prověřuje vysoce postavené brněnské politiky ODS kvůli podezření, že kupčili s brněnským majetkem a brali milionové úplatky.

Mezi vyšetřovanými jsou podle HN mimo jiné exministr spravedlnosti za ODS Pavel Blažek, jeho tehdejší náměstek Radomír Daňhel, primátorka Brna Markéta Vaňková i její náměstek Robert Kerndl, uvedly Hospodářské noviny.

Bývalý starosta malé obce promluvil, policisté se zaměřili na politiky z ODS

Podle HN a Aktuálně odstartovala policejní vyšetřování výpověď bývalého starosty Rojetína Pavla Hubálka. Policisté ho stíhají a hrozí mu vězení za kupčení s městským majetkem. Hubálek uvedl, že byl součástí systému, který tvořili právě politici ODS, kteří Brno řídili před hnutím ANO. 

Hubálek podle HN popsal systém asi 40 na sebe napojených firem a lidí, z velké části komunálních politiků ODS a jejich příbuzných, kteří údajně obchodovali s městským majetkem a za statisícové až milionové provize jej přidělovali a účelově privatizovali.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno-střed, zásah, stoka, policie, blažek, vaňková, hubálek, Hospodářské noviny, radnice, ODS, ANO 2011, Jiří Švachula, odbory, Brno, Pavel Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie opět zasahuje na radnici brněnského středu. Podle Hospodářských novin kvůli kauze politiků z ODS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.