Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areál Nová Zbrojovka má prvního nájemce. Je jim společnost zabývající se informačními a komunikačními technologiemi

V roce 2016 se revitalizace areálu bývalé Zbrojovky chopila realitní a investiční skupina CPI Property Group. Dvaadvacetihektarový prostor se postupně mění v živou, moderní a dobře dostupnou čtvrť, která v budoucnu bude sloužit k bydlení a k pracovním a odpočinkovým příležitostem.

První kancelářská budova dostala jméno ZET.office. „Vítáme zde v areálu Nové Zbrojovky prvního nájemce,“ uvedl tiskový mluvčí CPI Property Group Jakub Velen na slavnostním otevření kanceláří. „Oním nájemcem je společnost Axians, která bude sídlit v druhém a třetím patře v budově ZET.office, zrekonstruované nářaďovny,“ dodal Velen.

„Výběr nových brněnských prostorů pro nás byl především strategický krok s promítnutím naší firemní kultury zaměřené na lidi,“ okomentoval ředitel české pobočky Axians Jiří Vytlačil. „Lokalita ZET.office nám umožňuje plánový růst, dostatek týmových aktivit, a zároveň jsme schopni realizovat prostory plně dle našich potřeb včetně zapojení vlastních SMART řešení,“ dodal Vytlačil.

ZET.office

Za 10 až 15 let bude hotovo

Dle náměstka primátorky Brna Tomáše Koláčného bude nový areál hezkou vizitkou Židenic a taky celého města. „Od doby, kdy Zbrojovka ukončila veškerou výrobu, tak tady byla v podstatě pustina mezi řekou a železniční tratí – bez života, bez smyslu, proč by sem měli lidi chodit. A proto jsem rád, že se to teď změní,“ sdělil Koláčný.

Podle starosty Židenic Aleše Mrázka bude celá revitalizace probíhat poměrně dlouho a dotkne se i židenických občanů. Přestavba celého prostoru je totiž plánována na etapy v horizontu 10 až 15 let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Nová Zbrojovka, Zet.office, Axians, Brno, Židenice, CPI Property Group, Tomáš Koláčný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál Nová Zbrojovka má prvního nájemce. Je jim společnost zabývající se informačními a komunikačními technologiemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.