Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Při požáru jeřábu na Vyškovsku vybouchly pneumatiky, několik hasičů se zranilo

S požárem automobilového jeřábu bojovali v čtvrtek odpoledne hasiči v Kozlanech na Vyškovsku. Při zásahu však začaly vybuchovat pneumatiky na velkém voze. Jedna dokonce prolétla do rodinného domu a způsobila tam další požár. Při zásah se několik hasičů zranilo. Škoda se odhaduje v jednotkách miliónů korun. 

Automobilový jeřáb byl v plamenech už při příjezdu hasičů na místo. „Požár poškodil elektrické vedení u silnice a hrozilo zranění elektrickým proudem. Hasiči museli počkat, až energetici vypnou elektrický proud v obci, aby mohli začít účinně hasit," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Tlaková vlna srazila několik lidí, pneumatika založila požár v domě

Vlivem žáru postupně vybouchly všechny pneumatiky na voze a odlétly několik metrů daleko. Tlakové vlny poškodily skleněné výplně oken na třech rodinných domech.

Jedna pneumatika poškodila fasádu a střechu. Druhá vlétla oknem do místnosti, kde způsobila požár. Třetí pneumatika letěla do křoví a nezpůsobila žádné větší škody. Jeden z domů pak musel prohlédnout statik, aby vyloučil poškození budovy.

Při zásahu srazily tlakové vlny několik lidí k zemi. Dva hasiče následně odvezli záchranáři a po kontrole a ošetření byli naštěstí z nemocnice propuštěni.

Při zásah u požáru jeřábu v Kozlanech na Vyškovsku se ve čtvrtek 30.7. zranili tři hasiči. Dva ošetřila a následně...

Zveřejnil(a) HZS Jihomoravského kraje dne Čtvrtek 30. července 2020

Pomocí tří vodních proudů dostali plameny pod kontrolu po čtyřiceti minutách. „Po dohašení a vychladnutí vraku jej naložila specializovaná firma a odvezla," dodal mluvčí. Z jeřábu uniklo na komunikaci větší množství nafty a hydraulického oleje. Provozní kapaliny se bohužel dostaly až do místního potoka. 

Požár způsobila technická závada na jedoucím autě. „Výše škody je v šetření a dle vyjádření vyšetřovatelů bude v řádech miliónů korun," uzavřel Dvořák.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky Kozlany, jeřáb, požár, vyškovsko, hzs jmk, pneumatika, okres Vyškov, Jan Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při požáru jeřábu na Vyškovsku vybouchly pneumatiky, několik hasičů se zranilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.