Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Používali byste v létě MHD, pokud by opět nastala povinnost nosit uvnitř roušky?

Povinnost nosit roušky v hromadné dopravě a venku tropy, představa, která děsí nejednoho občana. Ne všechny vozy hromadné dopravy jsou totiž klimatizované.

„Klimatizaci má v tuto chvíli celkem 170 vozů z celkových cca 730. Nejlepší je z tohoto pohledu situace u autobusů, kde má z celkových 314 vozů klimatizaci 156 autobusů,“ uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. „Dalších 20 přibude v průběhu léta, tím pádem budeme mít 176 klimatizovaných z 314,“ dodala Tomaštíková a zároveň ujistila, že všechny nové vozy, které pořizují, jsou vybaveny klimatizací.

„V MHD je většinou klimatizace, takže já bych ji využívala,“ napsala Iveta Vitulová na facebookovou stránku Brněnské drbny. Souhlasí s ní i Barbora Sáblíková. „Vzhledem k tomu, že to mám hromadnou dopravou hodinu do práce, tak by nic jiného nezbývalo. Ale asi bych musela každou pátou zastávku vystoupit a nadechnout se,“ okomentovala Sáblíková.

Semafor nám napoví

Sto sedmdesát pět, to je číslo aktuálně pozitivních osob v Jihomoravském kraji. Sedm z nich je hospitalizovaných. V Česku je momentálně 3 944 nakažených lidí. Vyplývá to z dat zveřejněných krajskou hygienickou stanicí.

Ministerstvo zdravotnictví připravilo semafor, podle kterého by krajské hygienické stanice měly zavádět nová opatření. „Pro barvu semaforu bude určující vyhodnocení epidemiologů na KHS v daném regionu, oni znají místní epidemiologickou situaci nejlépe,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém twitterovém účtu.

Používali byste v létě MHD, kdyby se opět zavedla povinnost nosit roušku?

Celkem hlasovalo1295 čtenářů

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, roušky, MHD, anketa, veřejná doprava, klimatizace, Krajská hygienická stanice, Dopravní podnik města Brna, Adam Vojtěch, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Používali byste v létě MHD, pokud by opět nastala povinnost nosit uvnitř roušky?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.