Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mlžítko na náměstí Svobody letos nebude. Najdeme ho jinde

Loni jsme mohli najít mlžítka na Zelném trhu a na náměstí Svobody. Letos je Veřejná zeleň města Brna (VZMB) umístila na jiná místa a přidala další tři.

Lužánky a Tyršův sad, to jsou nová místa, kam VZMB umístila mlžítka. „Mlžítko na náměstí Svobody již umisťovat nebudeme, místo toho jsme ho přesunuli do parku Lužánky. Tam jsme spustili další tři mlžítka a jedno jsme umístili do parku Tyršův sad,“ uvedla zástupkyně VZMB Kateřina Novotná.

K ochlazování centra pomáhá i kropení ulic, které každoročně zajišťuje městská část Brno-střed. „Ke kropení však přistupujeme až po několika po sobě jdoucích tropických dnech, kdy je centrum opravdu rozpálené,“ okomentovala zástupkyně Brna-střed Kateřina Dobešová. „Kropení domlouváme operativně, jsme schopni zajistit je během hodin,“ dodala.

Zeleň v centru města

Další vychytávkou jsou květináče, které město Brno umístilo na Dominikánském náměstí. „Tyto květináče prostředí nejen zpříjemňují, ale také ochlazují,“ sdělila Kateřina Gardoňová z tiskového odboru magistrátu. „Plánujeme také rozšíření oáz, tedy míst na náměstí, které budou sloužit k odpočinku a zároveň budou poskytovat stín,“ dodala.

Odpočinková místa jsou na Moravském náměstí v parku, u Jošta, na Zelném trhu a na Dominikánském náměstí. V zónách najdeme několik desítek lehátek, poblíž umístěné občerstvení a další vybavení, jako jsou stolky či židličky. „Když je to možné, například u Jošta a na Moravském náměstí, tak tam probíhá doprovodný kulturní program,“ řekla Dobešová.

Ohodnoť článek

Štítky mlžítka, Brno, oázy, květináče, Lužánky, Zelný trh (Brno), Kateřina Novotná, Brno-střed, Moravské náměstí, Dominikánské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mlžítko na náměstí Svobody letos nebude. Najdeme ho jinde  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.