Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská zoo rozdala volné vstupenky, chce tak poděkovat za boj s koronavirem

S trochu netradiční odměnou přišla brněnská zoo. Všem těm, kteří byli během koronavirové pandemie v první linii, otevřela své brány a vpustila je zdarma na prohlídku. Stačilo se registrovat a přijít.

Během dvou dnů – minulého pondělí a úterý - se tu vystřídalo přes pět stovek registrovaných. Rozhodnutí, zda se opravdu člověk ocitl v první linii, nechala zoo na svědomí každého z návštěvníků. Nejčastěji dorazili zdravotní sestry nebo bratři, tvořili společně pětinu všech příchozích. Druzí v celkovém součtu byli policisté, následovali lékaři, hasiči a strážníci. Výběhy zvířat si prohlédli také strážníci, laboranti, záchranáři, řidiči i prodavačky a mnoho dalších povolání včetně několika dobrovolníků.

Nápad na otevření areálu vznikl úplně jednoduše. „S kolegy jsme přemýšleli, jak bychom mohli jako zoo pomoci lidem v první linii a těm, kteří nezištně pomáhají ostatním. Došli jsme k tomu, že tato forma by mohla být vhodným poděkováním těm, kteří si to opravdu zaslouží,“ popisuje zrod myšlenky mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

Šest tisíc volňásků

Jak už zoo zmiňuje ve facebookové události, je jim jasné, že ne každý se ve vybrané dny do areálu zvířat dostane. Rozhodla se proto vzít dalších šest tisíc vstupenek a rozvést je mezi brněnské instituce, jejichž zaměstnanci byli v oné první linii. Mezi nimi několik nemocnic, Dopravní podnik, Masarykova univerzita, policisté, hasiči, záchranáři i hygienici.

Do Bohunické nemocnice zamířilo okolo tisíce vstupenek, podle mluvčího Pavla Žáry je teď nabídnou zaměstnancům. Ti mají podle něj radost. „Reakce jsou velmi pozitivní, od zoo je to perfektní přístup,“ shrnuje dojmy Žára.

K tisícovce se dostalo i brněnskému Dopravnímu podniku. Rozdělují je svým zaměstnancům, aby se dostala poměrová částka na všechny provozní úseky. „Zaměstnanci byli potěšeni, že je vybrané instituce, v tomto případě zoo symbolicky ocenily za jejich práci a nasazení během pandemie,“ přibližuje reakci mluvčí Hana Tomaštíková.

Policisté s rodinami i potěšení hasiči

Brněnským policistům se dostalo kolem pěti set vstupenek, podle mluvčího Pavla Švába je o ně velký zájem a policisté i občanští zaměstnanci z nich měli velkou radost. „Mnozí se chystají vyrazit s celou rodinou a kompenzovat tak náročné dny uplynulých měsíců,“ popisuje Šváb.

S volnými vstupenkami se nezapomnělo ani na hasiče. „Obeslali jsme naše zaměstnance a příslušníky, aby se zájemci přihlásili,“ vysvětluje mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška, jak odměnu ve svých řadách nabízejí. Gesta poděkování si podle jeho slov váží a děkují za něj. „Naší prací je pomáhat, kde je potřeba bez ohledu na jakékoliv benefity. Jen samotné poděkování pak určitě potěší a toto je ještě nečekaný bonus navíc. Takže velké díky,“ uzavírá Mikoška.

Ohodnoť článek

Štítky zoo, vstup zdarma, koronavirus, poděkování, Zoologická zahrada Brno, vstupenka, Jaroslav Mikoška, Pavel Šváb, COVID-19, Masarykova univerzita, pandemie, Dopravní podnik města Brna, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo rozdala volné vstupenky, chce tak poděkovat za boj s koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.